Ege Postası
Geri

MEB, 64 bin öğretmenden 42 binin tayin isteğini yerine getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos döneminde iller arası isteğe ve özre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64 bin 460 öğretmenden 42 bin 284'ünün talebini yerine getirdi.MEB'in internet sitesinden yapılan açıklamada;...
MEB, 64 bin öğretmenden 42 binin tayin isteğini yerine getirdi
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos döneminde iller arası isteğe ve özre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64 bin 460 öğretmenden 42 bin 284'ünün talebini yerine getirdi.

MEB'in internet sitesinden yapılan açıklamada; sağlık, eş ve öğrenim özrü nedeniyle başvuruda bulunan öğretmenlerden daha önce talebi yerine getirilemeyen 3 bin 527 kişinin mağduriyet yaşamaması için il milli eğitim müdürlüklerinden ek kontenjan talep edildiği ve yeniden değerlendirme yapmaları istendiğine dikkati çekilerek şunları ifade edildi: Yeni veriler ışığında bu durumdaki öğretmenlerden 3 bin 507'sinin atamasının ise istedikleri illere ve öğretmen olarak gerçekleştirildi. 20 öğretmenimizin ise yer değiştirme talebinde bulunduğu ilde branşlarına uygun kurum olmaması nedeniyle işlemleri gerçekleştirilememiş, ancak kendileri tek tek aranıp rızaları alınarak memuriyete geçiş ile ilgili görüşleri alınmıştır. Bu şekilde memurluğa geçecek öğretmenlerin branşlarında ihtiyaç doğması anında öğretmen olarak atamaları yapılacaktır."


İller arası özre bağlı olarak yeniden değerlendirme sürecinde atama yapılırken, en yüksek puandan başlayarak ilçelerin merkeze olan uzaklığı gözetilerek ve kurumların tercih edilme olasılıkları dikkate alınarak atamaların gerçekleştirildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu kurumların tercih edilme olasılıkları 4 milyon örnekleme üzerinden il içi sıra tayin verisi kullanılarak matematiksel olarak hesaplanmıştır. Ayrıca, illere bu atama sonucunda aynı branştan öğretmenlere becayiş yapma hakkı da tanımıştır. Söz konusu atama sürecinde özür başvurusunda bulunan öğretmenlerimizin tamamı tercih ettikleri illere atamaları yapılmıştır. Atamaya ilişkin sonuçlar saat 16:15' de Bakanlığımız web sayfası www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır." ifadesine yer verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası