Ege Postası
Geri

Denizli Belediyesi çölyak hastalarına glutensiz gıda yardımı yaptı

Denizli Belediyesi ve Denizli Çölyak Derneği işbirliğiyle tespit edilen 120 çölyak hastasına, glutensiz gıda dağıtıldı. Dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özcan Karet...
Denizli Belediyesi çölyak hastalarına glutensiz gıda yardımı yaptı
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Belediyesi ve Denizli Çölyak Derneği işbirliğiyle tespit edilen 120 çölyak hastasına, glutensiz gıda dağıtıldı. Dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özcan Karet ve Dernek Şube Başkanı Türkan Satır katıldı.

Çölyak hastalarına buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan "gluten" isimli proteinin dokunduğunu anlatan Türkan Satır, bu ürünlerin de çok pahalı olduğunu ve kolay temin edilemediğini vurguladı. Satır, "Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan ve Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Gökoğlan ile bu konuyu görüşerek kendilerinden destek istedik. Belediye Başkanımız, bu kapsamda çölyak hastalarımız için un, kraker, şehriye, kıtır ekmek ve makarnadan oluşan paketler hazırlatarak dağıtmamıza destek oldu. Şu anda Denizli'de 120'nin üzerinde tespit edilen çölyak hastamız var. Tespit edilemeyen hastalarımız için de farklı projeler üreterek hasta vatandaşlarımıza yardımcı olacağız." dedi.

'PROJE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK'

Belediye olarak Denizli Çölyak Derneği ile ortaklaşa çalışma yaparak hastalara yardımcı olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yardımcısı Gökoğlan da, "İlimizde tespit edilen 120 çölyak hastası olmasına karşın ilçelerimizde ve köylerimizde tespit edilemeyen çölyak hastalarımız da var. Bu konuda da belediyemiz ve Çölyak Derneği ortak çalışmalar içerisinde olacaktır. Şube başkanımızın talebi üzerine ilk etapta 120 paket hazırlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Glutensiz üretim yapabilecek olan bir fırın bulduğumuz takdirde hastalarımız, en başta ekmek bulma sorununu çözmüş olacak. Ümit ediyoruz ki Denizli Belediyesi, bu projeyle de Türkiye'ye örnek olacaktır." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası