Ege Postası
Geri

'Şefkat Eli Projesi'nin ikinci ayağı başladı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve SODES tarafından desteklenen Şefkat Eli Projesi'nin ikinci ayağı başladı. Proje Koordinatörü Şeyhmus Alınterin, projenin hastalara, yaşlılara ve hasta refakatçilerine çok büyük...
'Şefkat Eli Projesi'nin ikinci ayağı başladı
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve SODES tarafından desteklenen Şefkat Eli Projesi'nin ikinci ayağı başladı. Proje Koordinatörü Şeyhmus Alınterin, projenin hastalara, yaşlılara ve hasta refakatçilerine çok büyük yarar sağladığını belirterek, proje sayesinde Mardin’de yaşam kalitesinin arttığını söyledi.

Proje Koordinatörü Şeyhmus Alınterin, projenin amacının, Mardin’de var olan hasta ve yaşlı kimselerin yöntemli ve planlı bir şekilde rehabilitasyonu, hasta ve yaşlıların tedavileri için gerekli ve yeterli ilgi ve yardımı sunduğunu ifade etti. Altınterin, ”Bakıma muhtaç kişilerin kendi ihtiyaç ve arzularına yönelik ve aktive edici bakım anlayışından faydalanmaları açısından bu projeyi önemsiyoruz. Mardin’de sosyal hizmetlerden 7 bin 600 kişi bakıcı maaşı alıyor. Bu kişilerin bakıcılarını eğitiyoruz. Bu eğitim vesilesiyle aile bireylerini yaşlı ve hasta bakımı konusunda motive ediyor. Aile bireylerini, kullanacakları materyal ve teknikler hakkında bilgilendiriyoruz. Hastanın, ilaçlarını düzenli alması yaşlının kan şekeri ve yaşam bulguları (tansiyon nabız solunum) gibi günlük sağlık göstergelerinin kontrolünü düzenli yapmalarını sağlıyor. Bireylere beslenme, genel vücut temizliği, hareket, uygun yatak pozisyonu vb. temel gereksinimleri karşılayacak bakım hizmetini sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Bu eğitimi vermekle, hem bakıma muhtaç hasta ve yaşlıların yaşam standart ve kalitesi artrmış, hem hasta yakınına bu yönde bir bilinç telkin etmiş olduklarını ifade eden Altınterin, ”Bu eğitim, aynı zamanda işsiz kızlarımıza da istihdam alanı oluşturuyoruz. Teorik ve pratik uygulamalar sonucu kişilere eğitim sertifikası verilecektir. Bu kişiler daha sonra hasta ve yaşlı hizmetleri sektöründe (bakım evleri, evde bakım hizmetleri vs.) gibi hizmetlerde donanımlı bir şekilde istihdama kazandırılacaktır. Şefkat eli projesinin ilk ayağı olan projemiz merkezde başarıyla uygulanmış, gerek hasta ve yaşlılarımız gerekse de eğitim gören kursiyerlerimizde büyük bir ilgi uyandırmıştır. Unutmayalım ki hepimiz birer yaşlı ve hasta adayıyız, o yüzden yaşlılarımız bizim kamburumuz değil, gözbebeğimizdir.” diye ifade etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası