Ege Postası
Geri

Cumhurbaşkanı Gül: Bu vatan topraklarının her bir karışı hepimize aittir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Büyük bir ülkeyiz. Doğu ayrı, batı ayrı, kuzey, güney, orta Anadolu ayrı ama hepsi de bizimdir ve hepimiz istediğimiz yerde yaşayabiliriz, istediğimiz yere yerleşebiliriz ve bu vatan topraklarının her bir karışı...
Cumhurbaşkanı Gül: Bu vatan topraklarının her bir karışı hepimize aittir
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Büyük bir ülkeyiz. Doğu ayrı, batı ayrı, kuzey, güney, orta Anadolu ayrı ama hepsi de bizimdir ve hepimiz istediğimiz yerde yaşayabiliriz, istediğimiz yere yerleşebiliriz ve bu vatan topraklarının her bir karışı hepimize aittir.” dedi.

    Cuma namazını Yalova Merkez Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Esengül Civelek tarafından kendi onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Yemeğe şehit aileleri ve şehit yakınları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gürtuna ile milletvekilleri ve askeri erkan da eşlik etti. Yemeğin girişte yoğun güvenlik önlemleri alınırken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Girişte gazetecilerde didik didik arandı.

    Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu gün ilk defa Yalova’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Gül, “Yalova 1995 yılında il olan ama il olmadan da çok iyi bilenen bir yerdi burası. Bir il statüsü olan prestiji olan, ağırlığı olan herkesin gelip görmek ve yaşamak istediği bir yerdi.” dedi. Gül, Yalova’yı butik bir otele benzeterek,“Eminim ki burada yaşayanlar, buralılar, herkes buranın kıymetini biliyorlardır. Bir taraftan yeşilliği, bir taraftan Bursa, Kocaeli, İstanbul gibi bu kadar Türkiye’nin en büyük şehirlerinin ortasında olması, deniz yolu ile İstanbul’a bir saat içinde her yere gidilip gelinmesi, Yalova’ya çok ayrıcalıklar ve çok farklılık ve çok üstünlük tanıyor. O bakımdan buranın kıymetini bilmek gerekir bu ilimizin.” şeklinde konuştu.


    Türkiye’nin her köşesinin ayrı bir güzellikte olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’nin her köşesi birbirinden güzeldir. Muhakkak ki her köşesinin ayrı bir değeri, ayrı bir kültürü, ayrı bir tarihi vardır. Bütün memleketimizde ki bu çeşitlilikler, bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Büyük bir ülkeyiz. Doğu ayrı, batı ayrı, kuzey, güney orta Anadolu ayrı ama hepsi de bizimdir ve hepimiz istediğimiz yerde yaşayabiliriz, istediğimiz yere yerleşebiliriz ve bu vatan topraklarının her bir karışı hepimize aittir.” diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şöyle devam etti: “Böyle bir ülke, bu kadar büyük bir ülkede huzur içerisinde yaşamak ve eksikliklerimizi giderecek müreffeh, kalkınmış en gelişmiş demokrasilere, en gelişmiş ülkelerle mukayese edilebilecek bir duruma gelmek hedefimiz. Bunun için de herkes, bütün kamu yöneticileri bütün devlet organları, bir taraftan özel sektör. Artık Türkiye’nin lokomotifi olmuştur öncüsü olmuştur, büyük bir gayret içinde.”

    Üniversitenin de Yalova’ya ayrı bir değer kattığına değinen Gül, burasının yeni kurulan üniversiteler içinde birinci sınıf olmaya aday üniversitelerden biri olduğunu söyledi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, salonda bulunan herkesin elini sıkamadığı için sadece şehit aileleri ve gazilerin elini sıktığını anlatırken, “Onun için sadece şehit ailelerimizi ve gazilerimiz ki eminim onlara herkes şükran ve minnet duygusunu eksik etmiyordur. Hepiniz adına onları selamladım ve daima onlara sahip çıktığınızı, çıkacağınızı ve onlarla da gurur duyacağınızdan eminim. Gittiğim bütün illerimizde bunları görüyorum. Şu geçek ki onlar en değerli varlıklarını bu ülke için armağan eden vatandaşlarımızındır. Dolayısı ile aramızda ayrı bir yerleri vardır.” ifadelerini kullandı.

    Abdullah Gül şunları söyledi: “Bu ilin de, bu ülkenin de kıymetini hepimiz bilelim. Kardeşlik içerisinde, huzur içerisinde daha çok çalışarak ülkeyi geleceğe taşıyalım. Farklılıklar olacaktır, demokrasi demek zaten farklılık demektir, çoğulculuk demektir. Farklı siyasi partiler, farklı siyasi akımlar olacaktır. Bunların kendi içinde yarışması, ‘ben daha iyi yaparım’ diye iddialı olmasından daha tabi bir şey olamaz. Bu yoksa zaten o zaman eksiklik vardır. Ama bunları belli bir saygınlık içerisinde yaptığımız süre içerisinde bu zenginlik olur, yoksa tersi olur. Bunların tecrübelerini eskiden çok yaşadığımız için artık yapacağımız şey; fikirlerimize aykırı fikirlerde olsa saygı duymak, dinlemek, kabul edilir edilmez o yarı bir şeydir.”

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ayrıca bir ilde huzurun olmasının ise o ilin ileri gelenlerinin arasında ki muhabbete bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası