Ege Postası
Geri

Sinop''ta 'Ana Kız Okuldayız' kampanyasında 2 bin kişi okuma öğrendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce açılan kursta 2 bin kişi okuma ve yazma öğrendi.        Halk...
Sinop''ta 'Ana Kız Okuldayız' kampanyasında 2 bin kişi okuma öğrendi
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 15:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce açılan kursta 2 bin kişi okuma ve yazma öğrendi.

        Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 8 Eylül 2008 tarihinden kampanyanın bitiş tarihi olan 8 Eylül 2012 tarihine kadar merkez ilçeye bağlı 8 mahalle ve 41 köyde alan araştırmaları yapıldığı belirtildi.

        Açıklamada, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Sinop Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü de 'Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası' kapsamında Sinop ilimizde çalışmalarını titizlikle yürütmüştür. Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından 8 Eylül 2008 tarihinden kampanyanın bitiş tarihi olan 8 Eylül 2012 tarihine kadar merkez ilçeye bağlı 8 mahallede ve 41 köyde alan araştırmaları yapılmıştır. Kurum olarak bu süreçte birinci kademe okuma yazma kursları düzenlenmiş ve başarılı olan 2 bin kişiye okur-yazar belgesi verilmiştir. Okuma-yazma bilmeyen her vatandaşın kurs kayıtlarını kesintisiz devam ettiği Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’ne müracaat etmelerinin sağlanması yeterlidir. 2013-2014 eğitim öğretim yılında da okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik merkezde ve köylerde birinci ikinci kademe okuma-yazma kursları açılacaktır." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası