Ege Postası
Geri

MGK toplantısında Erbakan ile Karadayı, bildiri konusunda tartışmış

28 Şubat 1997 tarihinde yapılan tarihi Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tutanakları, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Tutanaklara göre, MGK sonrası kamuoyuna sunulan bildirinin hazırlanmasıyla ilgili tartışma yaşanmış. Başbakan...
MGK toplantısında Erbakan ile Karadayı, bildiri konusunda tartışmış
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat 1997 tarihinde yapılan tarihi Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tutanakları, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Tutanaklara göre, MGK sonrası kamuoyuna sunulan bildirinin hazırlanmasıyla ilgili tartışma yaşanmış. Başbakan Necmettin Erbakan, 9 saatlik yoğun yoğun çalışmadan sonra sağlıklı bir değerlendirme için bildirinin bir sonraki gün hazırlanmasını istiyor. Bu talebe karşı çıkan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ise "Bunu 10 dakikada tamamlarız. Yarına kalmasın, gerek yok." diyor.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam ediliyor. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nden istenen 28 Şubat MGK tutanakları mahkemeye gönderildi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, toplantı sonunda "Burada tartışılan konu siyasi değil, güvenlik siyasetidir, güvenliğe ilişkin tehditlerdir. Siyasi yer Bakanlar Kuruludur. Şimdi bu konu yeterlice tartışılmıştır. Önce basın bildirisini mi kararlaştıralım yoksa kararı mı'" diye soruyor.

Erbakan, önce basın bildirisinin okunup kararlaştırılmasını istiyor. Sonra basın bildirisi okunuyor, herhangi bir itiraz olmaması üzerine taslak olarak hazırlanan kurul kararı okunuyor. Bunun üzerine Erbakan, "Şimdi 9 saatlik yoğun bir çalışmadan sonra bu kadar maddeyi sağlıklı olarak değerlendirerek sonuca ulaşmak doğru olmaz. Onun için bunu yarın inceleyip kararlaştıralım." diyor.

Bu talebe karşı çıkan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ise "Bunu 10 dakikada tamamlarız. Yarına kalmasın, gerek yok." diye konuşuyor. Başbakan Erbakan ise "Bu gibi şeyler ayaküstü olacak işler değil, biz bunu bizim önümüze koydular, imzalamak zorunda kaldık diyemeyiz. Onun için bunu yarın inceleyim." ifadelerini kullanıyor.

Devreye giren Cumhurbaşkanı Demirel de "Biz bunu yarına bırakalım, metin üzerinde bazı rötuşlar da yapmak mümkün. İmam hatip okulları ve Kur'an kursları kapatılıyor imajını da yaratmayalım. Bu gibi yerleri Genel Sekreter yeniden düzenleyip yarın Genelkurmay Başkanı ve Başbakanla görüşür neticelendirirsiniz. Bunu öyle yapalım." diyerek toplantıyı kapatıyor.

    Tarihi MGK toplantısı, 23.54'te sona eriyor. Toplantı tutanağını da Hava Orgeneral Genel Sekreter İlhan Kılıç imzalıyor. Tutanak toplam 29 sayfadan oluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası