Ege Postası
Geri

Çevik Bir: İrtica ile mücadele emirlerini Genelkurmay Başkanlığı’ndan aldım

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların savunmasıyla devam ediliyor. İlk savunmayı veren Çevik Bir, emirleri Genelkurmay...
Çevik Bir: İrtica ile mücadele emirlerini Genelkurmay Başkanlığı’ndan aldım
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların savunmasıyla devam ediliyor.
İlk savunmayı veren Çevik Bir, emirleri Genelkurmay Başkanlığı’ndan aldığını söyledi. Bir ayrıca Batı Çalışma Grubu'nun adını kendinin verdiğini belirtti.

    28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 16. duruşması savunmaların alınması ile devam ediyor. İlk savunmayı dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir yaptı. Belge ve dokümanların fotokopi olduğunu ileri süren Bir, “Bunların aslı mevcut ise sunulsun ve her soruya cevap vereyim. İddianameye bakıldığında bu hususların temelsiz ve birbiri ile ilgisi yok. Ortada hiçbir beyan yokken BÇG birkaç rütbeli tarafından kurulduğu belirtiliyor. İsmail Hakkı Karadayı benim kanalımla Cumhurbaşkanlığı’na istihbarat aracılığı ile brifing verilmesini istedi. Genelkurmay Başkanlığı’nda Fevzi Türkeri tarafından verilen brifinge Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve ben yer aldım. Söz konusu brifing Cumhurbaşkanı emri ile sunulmuştur. Brifing sonrası Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı arasındaki konuşma gerçekleşti. ‘Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanına size bunları aktarmak zorundayız. Yasaların işletilmesi gerekir. Bu brifingde farklı isim kullanıp kullanmamayı çok düşündük’ dedi” ifadelerini kullandı.

    “BATI ÇALIŞMA GRUBU'NUN ADINI BEN VERDİM”

    Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının doğrudan tanığı olmadığını söyleyen Bir, “Karargahın ilgili başkanlık personele tarafından takdimler yapılır. MGK toplantısında irtica birinci tehlike olduğu kabul edilmiş ve tüm yetkililerin imzası ile kabul edilmiştir. Alınan tedbirler MGK Genel Sekreterliği'ni bilgilendirmesi gereğince bilgi olarak MGK’ya sunulmuştur. Bu evrakların ilgililer tarafından başbakan ve cumhurbaşkanına anlatılması demektir. Bunları anlatmak için kayıtlar alınması gerekiyor. Hiçbir evrak kayıt dışı alınmamıştır. Bu belgelerin yasal olduğunun göstergesidir. Bize görev verildi. İrticayı biz tehdit olarak belirlemedik. İsmail Hakkı Karadayı, MGK toplantısındaki alınan kararları özetleyerek ve alınacak önlemleri takip edelim talimatı vermiştir. Batı kelimesi tarafımdan verilmiştim. Çünkü yönümüz irticaya karşı batıya dönük olduğunu göstermek istedim." şeklinde savunma yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası