Ege Postası
Geri

Vali Balkanlıoğlu: İş Kurumu'ndaki taciz ve mobbing olayları araştırılıyor

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde aralarında bayanların da bulunduğu 22 personelin, kendilerine sözlü cinsel tacizde bulunulduğu ve mobbinge (psikolojik taciz) maruz kaldıkları iddiasıyla valiliğe yaptıkları şikayetle...
Vali Balkanlıoğlu: İş Kurumu'ndaki taciz ve mobbing olayları araştırılıyor
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nde aralarında bayanların da bulunduğu 22 personelin, kendilerine sözlü cinsel tacizde bulunulduğu ve mobbinge (psikolojik taciz) maruz kaldıkları iddiasıyla valiliğe yaptıkları şikayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, aralarında kurum müdürü, şef ve bir memur hakkında yapılan şikayetlerin ardından soruşturma başlattıklarını söyledi. Şimdiden kimseyi suçlu ilan etmenin mümkün olmadığını belirten Balkanlıoğlu, “Olayın bize intikal etmesinin ardından kurumda çalışan görevlileri çağırdık. ‘Bu konuda rahat olun. İftira atmamak şartıyla doğruları söyleyin. Rahat olun. Sizin kılınıza kimse dokunmaz’ diye garanti verdik. Bize bu konuda daha önce de bazı ihbarlar yapılmıştı. Personelin verdiği ifadeler bu ihbarlarla örtüşüyor.” dedi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Balkanlıoğlu, tamamlanmasının ardından bir rapor hazırlanacağını ve sonunda bir karar verileceğini, karar neticesinde ilgililerin idari disiplin açısından değerlendirileceğini, cezai müeyyide gerekiyorsa savcılığa bildirileceğini dile getirdi.

Balkanlıoğlu, “Kurumun başındaki amir bazen her şeyden haberi olmuyor. Kesinleşmeden ‘şu suçu işledi’ demek zor. Her gün birileri birilerini şikayet ediyor. İnsanların teşhir etmemekte gerekiyor. Bazen şikayetçilerin söylediği şeylerin de şikayet edildiği gibi olmadığını görüyoruz. İnsanları da deşifre etmemek durumundayız. Soruşturma tamamlandığında sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu.

22 PERSONEL ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde İş Kurumu çalışanlarının mobbing ve sözlü tacizin bir yıldan beri sürdüğünü belirtmesi üzerine Valilik tarafından ilgili personelin ifadeleri alınmıştı. Personelin şikayetçi olduğu müdür E.Ü. dışındaki memurlar C.K. ve M.K. açığa alınmış, personeller valiliğe verdikleri ifadede müdür E.Ü.'nün bir yıldır kendilerine baskı uyguladığını, çalışanları odasına çağırarak, "Bu kurumun müdürü de benim. Horozu da benim. Efesi de benim. Sözleşmeniz benim elimde. İstediğim zaman fesh ederim ayağınızı denk alın." dediğini iddia etmişti.

Kurumda çalışan bayanlar da mobbing ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını belirterek, C.K. ve M.K. isimli personelden şikayetçi olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası