Ege Postası
Geri

Balıkesir Valisi Turhan cemevi açılış törenine katıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Mehmetler köyünde, 2007 yılında temeli atılan cemevi törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, Kepsut Kaymakamı Hacı...
Balıkesir Valisi Turhan cemevi açılış törenine katıldı
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Mehmetler köyünde, 2007 yılında temeli atılan cemevi törenle açıldı. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Belediye Başkanı İsmail Cancul, Tahtacı Dernekleri Genel Başkanı Yolcu Bilginç ve davetliler katıldı.

Semah gösterilerinin yapıldığı törende konuşan Mehmetler Köyü Muhtarı Vedat Demirtaş, cemevine maddi ve manevi desteğini esirgemeyenlere teşekkür etti. Genel Başkan Bilginç ise bugüne kadar cemevlerinin kanuni statüye kavuşamadığına söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Eylül'de açıklayacağı demokratikleşme paketine değinerek, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Cemevleri, Alevilerin inanç merkezleridir,' demesini de bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Turhan da cemevinin hayırlı olmasını dileyerek, "Gerçekten istediği gibi inanması ve inançlarını serbestçe yaşaması insanların hakkı. Bunun teminatı da devletimiz olacak. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın. Bizlerin farklılığı, millet olarak zenginliğimizdir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın gururunu hep beraber yaşayacağız." dedi.

Konuşmaların ardından cemevi, protokol üyeleri ve köy halkı tarafından açıldı. Ardından Vali Turhan ve beraberindekiler, cemevinde bir süre oturdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası