Ege Postası
Geri

MHP 'Emniyet bloke edildi'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Emniyet bloke edilmiş vaziyette. Sabah operasyon yapan, öğleden sonra görevden alınıyor" dedi.
MHP 'Emniyet bloke edildi'
Haberler / Politika
8 Ocak 2014 Çarşamba 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Emniyet bloke edilmiş vaziyette. Sabah operasyon yapan, öğleden sonra görevden alınıyor" dedi. 

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen MHP'li Ayhan, Türkiye'nin bugün yolsuzluk ve rüşvetin iktidar mensupları ile özdeşleştiği bir ortamın yaşandığını iddia etti.

Başbakan'dan bakanlara "bu yolsuzluk olayının doğru mudur'" diye sorup sormadığının kamuoyunca açıkça yeterince bilinmediğini dile getiren Ayhan, sadece olayın iktidara komplo olduğunun söylendiğini belirtti. Yolsuzluk kirlilik operasyonlarından rahatsız olan iktidarın emniyette operasyon başlattığını anlatan Ayhan, şöyle devam etti: 

"İktidar, hukukun uygulanmasına karşı çıkıyor. Kararları uygulamıyor. Hukuk dışı uygulamalara yöneliyor. Emniyet yetkilileri, görevden uzaklaştırılıyor. Emniyet, bloke edilmiş vaziyette. Sabah operasyon yapan, öğleden sonra görevden alınıyor. Başbakan başka davalarda, davaların savcısı oluyordu. Aynı emniyet ekibi o zaman operasyon yaptığında çok memnunlardı. AK Parti iktidarının yolsuzluk ve kirlilikle ciddi itham altındadır. Bu olay zaten darmadağın olmuş AK Parti iktidarının kabinenin etkinliğini ortadan kaldırılmıştır. Kabine revizyonu siyasi aklın dışındadır. Bu kabine revizyonu ile yeni bakan değiştirmekle problemin çözülemez. Doğru olan ise hükümetin istifa etmesidir." 

PKK'nın 30 yılda elde edemediğini son bir yılda kolayca elde ettiğini anlatan Ayhan, siyasi ortamın gergin olduğunu ve iktidarın gerginlikten çıkar elde etme çabası içinde olduğunu söyledi. Ülkenin kaos ve kargaşa içinde olduğuna dikkat çeken Ayhan,şunları söyledi: 

"İktidar kendinden muzdarip hale gelmiştir. Ülke kendini yönetemeyen beceriksiz bir iktidarın elinde kalmıştır. Hırsızlık ve yolsuzluk alenileşmiştir. Olaylar para sayma makinası ile ayakkabı kutusu ile sembolleşmiştir. Bunların iktidara komplo olduğunu söylemek, birilerinin AKP iktidarını zorla yolsuzluğa sürüklediği anlamına geliyor. Böyle bir durum AKP ile iş yapabilme kapasitesini yitirdiğini gösterir. Parlemantoda yolsuzluk ve kirlilik operasyonları tartışılamamaktadır. İktidar bunu engellemektedir." (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası