Ege Postası
Geri

MHP Engellileri unutmadı

MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin ÇALIŞKAN YÖNDEM 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
MHP Engellileri unutmadı
Haberler / Yerel Politika
3 Aralık 2012 Pazartesi 11:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Engellilerimizin her türlü imkan ve hizmetten en az herkes kadar yararlanmasının gerektiğine işaret eden İl Kadın Kolları Başkanı YÖNDEM’in mesajı şöyle:
“Her yıl farklı etkinliklerle ele aldığımız ve yaşamakta olduğumuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” olarak ilan edilmiştir. Kamuoyu hassasiyetinin oluşmasında alınan bu kararın büyük etkisi olmuştur. Bu günler çerçevesinde toplumu bilgilendirme çalışmaları yapılmakta, sorunların çözümü noktasında devletin, mahalli yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve bireylerin yapması gereken görevler ele alınmaktadır. 
Yapılan bu çalışmalarda hedefe ulaşabilmek için; Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil bütünüyle devletin sorunu olarak ele alınmalı ve çözüm üretilmelidir. Bu insanlarımızın toplum hayatında üretken ve kendine güven duyan fert olmalarını sağlamak için istihdamlarını artırıcı politikalar üretilmeli ve yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Aslında özürlülük, sosyal hayatı engelleyen bir unsur olarak değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak görülmelidir. Engellilerle ilgili çıkarılan 5378 sayılı kanun günün şartlarına göre zaman zaman güncellenmeli ve uygulaması takip edilmelidir. Yine engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, sosyal güvenlik ve toplumsal hayata tam katılım gibi temel sorunlardaki fırsat eşitsizlikleri bir an önce ele alınarak tümden giderilmelidir.
Engellilik konusunda dünyada olduğu gibi ülkemizde de uluslararası kriterler dahilinde devletimize önemli görevler ve sorumluluklar düşmektedir. Ülke nüfusumuzun yüzde 12’sini yani 9 milyon kadarını engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Bu oran erkeklerde yüzde 11, kadınlarda ise yüzde 13 civarındadır. Bu rakamlar genel nüfusumuz karşısında engelli sayımızın ne kadar büyük ve düşündürücü olduğunu ortaya koymaktadır.
Hükümetlerin uygulayacağı politikalar sadece engellilerin insan haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla bağlı kalmayıp, aynı zamanda engelliliğe neden olan faktörlerin çözümünü de kapsamalıdır.
Devletin temel hedefi; Vatandaşlarımızın tamamının her türlü imkan ve hizmetten en az herkes kadar ve ihtiyacı oranında ulaşabildiği bir ortam yaratmak olmalıdır.
Bu vesileyle tüm engellilerimizin, yaratılmasını arzuladığımız bu ortama biran önce kavuşmaları temennisiyle Engelliler Günü’nü kutluyor saygılar sunuyorum.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası