Ege Postası
Geri

MHP'den AK Parti'ye çok sert 'bayrak' tepkisi

Afrin şehidinin İzmir’deki evi önünde önceki gece yaşandığı öne sürülen bayrak krizi şimdi de siyasileri karşı karşıya getirdi. MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, “AK Parti’yi NATO Karargahı duvarına Türk bayrağı asılmasına izin verilmediği iddialarıyla halkı galeyana getirmekle” suçladı.  Şanlı, “bitik bir adam” olarak nitelediği AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ı sert bir dille eleştirdi. MHP'den AK Parti'ye çok sert 'bayrak' tepkisi;
MHP'den AK Parti'ye çok sert 'bayrak' tepkisi
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2018 Pazartesi 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Tankçı Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu’nun Buca’daki baba ocağı karşısındaki NATO Karargahı’nın duvarına asılan Türk bayraklarının Amerikalı nöbetçi subaylar tarafından indirilmek istendiği iddiaları üzerine AK Parti Buca İlçe ve İzmir İl Başkanlığı ile Büyük Birlik Partisi (BBP) İzmir il yöneticileri gece yarısı açıklaması yaptı. NATO Komutanlığı önünde toplanan partililer ve vatandaşlar da bayrak asarak durumu protesto etti.

Ancak Genelkurmay Başkanlığı’ndan, "İzmir şehidimizin evinin karşısında yer alan NATO Komutanlığına bayrak astırılmadığı yönündeki haberler doğruyu yansıtmamaktadır” şeklinde bir açıklama gelirken; duruma MHP İzmirli yöneticiler de tepki gösterdi.

MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı ve Birinci Bölgeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Altınkeser ise, yalan haber ve doğrulanmayan iddialar üzerine yapılan açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

SAYİT ŞANLI: “RANT PEŞİNDE, SAHTEKARLIK YAPIYOR”

Başkan Yardımcısı Şanlı’nın hedefinde AK Partili Buca ve İl yöneticileri vardı. Şehitler ve bayrak üzerinden pirim elde etmeye çalışanların karşısında olmayı sürdüreceklerini belirten Şanlı, “Kim hangisi yapıyorsa şerefsizlik yapıyor, adilik yapıyor. Öyle bir şey yok. Olmayan bir şey üzerinden basın açıklaması yapıp, halkı galeyana getirerek pirim elde etmeye çalışıyorlar. Üstelik Genel Kurmay Başkanlığı da açıklama yaptı. Bayraklar asılı duruyor, indirilmesi de sözkonusu değil. Buca’daki AK Partili ilçe başkanının çok sayıda yöneticisi de geçen günlerde istifa etti. Bitik bir adam. Şehitler üzerinden, bayrak üzerinden siyaseten bir şey çıkarıp, rant elde eder miyiz peşinde. Sahtekarlık yapıyor” şeklinde sert ifadeler kullandı.  

ŞANLI: "KENDİ KIÇLARINI KURTARMANIN DERDİNE DÜŞMÜŞLER"

“Bizim derdimiz, kan tükürüp kızılcık şerbeti içiyoruz. Memleketin içinde bulunduğu durumu düşünerek sorumlu siyasetçi gibi davranmaya gayret ediyoruz. Ama bunlar fırsattan ganimet elde etmek için halkı galeyana getirerek pirim elde etmeye çalışıyorlar. Öyle bir şey yok” diyen MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yalan haber üzerine, kendi kıçlarını kurtarmanın derdine düşmüşler. Hayatınız boyunca bir defa olsun, adam gibi durmayı öğrenin. Pardon ya. Adamlık size beş numara bol gelir. Yok mu aklı başında, sorumlu siyaset yapan bir tane delikanlı ki, bu kepazeliğe son versin. Yoksa sabır taşı çatlayacak, ona göre herkes aklını başına alsın. Memleket yangın yeri olmuş. Biz şu yangın bir sönsün hele diye sabrederken, siz bayraklı şov yapma peşindesiniz. Siz dantel kefenlerle havaalanı VIP salonu önünde soytarılık yaparken, vatan için toprağa düşen bizim çocuklardı. Yani Ülkücüler. Hani şu Bozkurt selamı yapan yiğitler var ya, ha işte onlar. Sabrımız cesaretimizin üstündedir. Fakat daha da zorlamayın.”

ALTINKESER:  “ŞOV YAPMAZ, YERLE BİR EDERDİK”

MHP İzmir İl Birinci Bölge’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Altınkeser de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Siz, şehidimizin evine NATO nöbetçi subayı bayrak asılmasına izin vermiyor, NATO duvarına asılan Türk bayraklarını indiriyor diye yalan haberlerle basın açıklamalarıyla şov yaparsınız. Ülkücü hareket, Türk Bayrağı indirilmiş olsaydı, basın açıklaması ile bayrak şov yapmak yerine, bayrağımıza dokunan NATO askerinin elini kırar, o NATO üssünü yerle bir ederdi. İşte sizinle bizim aramızdaki fark bu” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası