Ege Postası
Geri

MHP'li Kılıç: İsrail için tampon bölge oluşturuluyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Türkiye’nin doğusunda devlet otoritesinin bulunmadığını öne sürdü. Kılıç, iktidar partisi girişimleri ile Irak’ın kuzeyini de kapsayacak alanla birlikte İsrail için...
MHP'li Kılıç: İsrail için tampon bölge oluşturuluyor
Haberler / Politika
26 Temmuz 2013 Cuma 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Türkiye’nin doğusunda devlet otoritesinin bulunmadığını öne sürdü. Kılıç, iktidar partisi girişimleri ile Irak’ın kuzeyini de kapsayacak alanla birlikte İsrail için tampon bölge oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti.

        Şaban Kılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin doğusunda devlet otoritesinin bulunmadığını savundu. İktidarın girişimleriyle Irak’ın kuzeyini de kapsayacak alanla birlikte İsrail için tampon bölge oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Kılıç, doğuda terör örgütü mensuplarına yönelik sözde şehitliğin kurulması ve ayrı bir güvenlik biriminin oluşturulduğuna dair haberlerin bölgede devlete bağlı kurumların kendilerini geri çektiğinin göstergesi olduğunu öne sürdü. Kılıç, "Doğuda devletin zerre kadar kamu düzeni yok. Orada birileri kamu düzeni de sağlar, devlet adına vergide toplar, kendi polis ve zabıta gücünü de kurar. Apo ile pazarlıklar yapılmış ve orada zemin oluşturulmuştur." ifadelerini kullandı.

        Vatandaşlara çağrıda bulunan MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, "Belli ki Apo ile devleti yöneten kurumlar sonu oraya gidecek anlaşma yapmışlar. Gidişat orada ayrı devletin kurulmasına doğru gidiyor. Bu iktidar devam ettikçe bu süreç böyle devam edeceğinden, halkın gerçekleri görmesi gerekiyor." dedi.






YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası