Ege Postası
Geri

MHP'li Kılıç'tan esnafa AVM sözü

MHP İzmir milletvekili adayı Senem Kılıç, secim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği esnafa, seçim beyannamelerinde olduğunu, AVM yasasını tümüyle yenileme sözü verdi.
MHP'li Kılıç'tan esnafa AVM sözü
Haberler / Seçim
23 Mayıs 2015 Cumartesi 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri için çalışmalarını sürdüren MHP 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Kılıç, esnaf ve sanatkarın korunması için, ekonomide rekabet sağlanarak tekelci oluşumların önlenmesi, istihdam yaratılması, gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi, yeni girişimcilerin ekonomiye kazandırılması, sosyal barışın korunması, bölgeler arası dengesizliklerin gidirilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesinin gerektiğini söyledi. 

HAKSIZ REKABETİ ÖNLEYECEĞİZ

Esnaf ve sanatkarın en önemli sorununun AVM'ler olduğunu da vurgulayan Senem Kılıç, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak en büyük değerlerimizden biri olan esnafımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardını getireceğiz. Bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınmasını sağlayacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçeceğiz. Bu çerçevede AVM yasası olarak anılan yasayı tümüyle yenilemiş olacağız" dedi. 

5 YIL GELİR VERGİSİ ÖDETMEYECEĞİZ

Esnaf ve sanatkara yönelik seçim vaatlerini de anlatan Senem Kılıç, "Esnaf ve sanatkarımızın KOSGEB kredi ve desteklerinden etkin bir şekilde yararlanmasını sağlayayıp, yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkarı 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız ve kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısının da yine 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Esnafımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesi uygulamasını da kaldıracağız" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası