Ege Postası
Geri

MHP'li Vural: Sokaklarda demokrasi aranmaz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sokakların çözüm yolu olmadığını, sokakların karanlığının Türkiye’yi karanlığa götüreceğini belirten Vural, "Çözüm nerede kaybedilmişse...
MHP'li Vural: Sokaklarda demokrasi aranmaz
Haberler / Politika
17 Haziran 2013 Pazartesi 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sokakların çözüm yolu olmadığını, sokakların karanlığının Türkiye’yi karanlığa götüreceğini belirten Vural, "Çözüm nerede kaybedilmişse orada bulunur. Dolayısıyla demokrasi ile kaybetmişsek demokraside bulacağız. Sokaklarda demokrasi aranmaz. Sokakların demokrasisi yoktur provokatörlerin, kışkırtmacıların alanıdır orası." dedi.

Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Taksim Gezi Parkı olayları sırasında Çarşı Grubu üyelerinin gözaltına alındığını belirten Vural, "Yakında Beşiktaş kulübünü de kapatmaya gidebilirler. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor İzmir’de Göztepe, Karşıyaka, Altay, Bucaspor, İzmirspor taraftar grupları. Hepsini kapatacaklar anlaşılan. Artık partileri kapatma devri bitti. Belki hapse atarlar. İyi ki sezon bitti. Futbol sezonu bitti sezon bitmeseydi hepsini statlarda derdest ederlerdi. Topluca orada tutarlardı. Böyle bir imkan olmadığı için artık tek tek topluyorlar." diye konuştu.

SOKAKLARIN KARANLIĞI TÜRKİYE'Yİ KARANLIĞA GÖTÜRÜR

Sokakların çözüm yolu olmadığını, sokakların karanlığının Türkiye’yi karanlığa götüreceğini belirten Vural, "Çözüm nerede kaybedilmişse orada bulunur. Dolayısıyla demokrasi ile kaybetmişsek demokraside bulacağız. Sokaklarda demokrasi aranmaz. Sokakların demokrasisi yoktur provokatörlerin, kışkırtmacıların alanıdır orası. Özellikle sokaklar yerine meydanlarda buluşalım dedik. Sokaklar kesinlikle kirli ve pis projelerin uygulayıcıları için bir ajitasyon merkezi. İnsanlarımızı tahrik ederek sokaklara döktüren tahrik eden zihniyetle birlikte bu kışkırtıcılara karşı çok dikkatli olunması gerekiyor. Bu konuda başbakanın özellikle kışkırtmalardan vazgeçmesi marjinal unsurları deşifre ederek bu konuda toplumu sokaklara sevk etmek isteyen insanları ayırt ederek herkese sahip çıkması gerekiyor. Çünkü devlet hepimizin başka devlet yok. Polis hepimizin asker hepimizin başka polis başka asker yok. Hukukta hepimizin başka hukuk yok. Demokrasimizin sokakların zifiri karanlığına sokamayız. İstanbul’un sokaklarına demokrasiyi terk ettiğimiz zaman doğu ve güneydoğuda kuzey Kürdistanda özerklik adı altında KCK paralel devlet yapılanmasının oluştuğunun örtünmesine yol açarız. Bu gidişat iyi bir gidişat değil. Sokakta olan vatandaşlar siyasetçiler kutup bayları milleti tahrik etmekten vazgeçin. Er meydanında mücadelemizi yapalım. Kalleş ve kahpe pusularla kin ve nefret tohumlarıyla huzur biçilmez. Allah korusun. Bu toplumsal çatışmaya gitme sonucunu doğurur." değerlendirmesini yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası