Ege Postası
Geri

MİT'ten flaş açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Paris’te öldürülen 3 kadın terörist ile Teşkilatın ilgisinin bulunmadığını belirterek, bu konuda yapılan yayınların çözüm sürecinde aktif rol üstlenen Teşkilatı yıpratmaya yönelik bir operasyon olduğu vurgulandı.
MİT'ten flaş açıklama
Haberler / Güncel
15 Ocak 2014 Çarşamba 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA – 2013 yılı içerisinde sadece bir basın açıklaması yapan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2014 yılının ilk basın açıklamasını yaptı. Teşkilatın internet adresinde yer alan basın açıklamaları bölümünde, "Basın açıklamalarının ancak zorunlu hallerde yapılmasına yönelik geleneğimize devam etmekteyiz" ifadeleri yer alıyor. 
Teşkilatın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Teşkilatın internet adresinde yer alan basın açıklamasında, son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan ses kayıtları ve belgeler aracılığı ile Teşkilatın Paris’te öldürülen PKK’lılar konusuyla ilişkilendirilmeye çalışıldığının görüldüğü belirtildi. 
Söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol üstlenen Teşkilatı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik bir operasyon olduğunun değerlendirildiği vurgulanan açıklamada, “Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle Teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. 
Teşkilatımız 2937 sayılı yasa ile kendisine verilen görevi kanunlar çerçevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da görevini bu çerçevede sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir” denildi. 

MİT HABERLERİ "ZORUNLU HAL" OLARAK GÖRDÜ
2013 yılı içerisinde sadece bir basın açıklaması yapan MİT, 2014 yılının ilk basın açıklamasını "Paris'teki cinayetlerle Teşkilatın bağlantısının bulunduğu" yönündeki haberler üzerine yaptı. Teşkilatın internet adresinde yer alan basın açıklamaları bölümünde, "Basın açıklamalarının ancak zorunlu hallerde yapılmasına yönelik geleneğimize devam etmekteyiz" ifadeleri yer alıyor. 
Teşkilat, 2013 yılında yaptığı basın açıklamasını ise 11 Haziran'da "Teşkilatın herkesin özel hayatını fişlediği" iddiaları üzerine yapmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası