Ege Postası
Geri

MTK’da mültecilerin ‘iş istihdamı’ konuşuldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çıkardığı yasa ile Türkiye’de bulunan mültecilere çalışma izni verildi. IMPR (Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi) tarafından yapılan seminer İzmir’de bünyesinde binlerce çalışan bulunduran MTK’ da düzenlendi.
MTK’da mültecilerin ‘iş istihdamı’ konuşuldu
Haberler / İzmir
18 Mayıs 2016 Çarşamba 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ EGE POSTASI- Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 29.maddesine dayanılarak hazırlanan yeni yasayla 15 Ocak 2016 tarihinde geçici koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izinleri hakkı verilmişti. Bu konuda işverenleri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için IMPR İzmir Koordinatörü Başak Atalay ve IMPR Yetkinlik Programı Asistanı Hasan Balban tarafından İzmir işverenlerine seminer çalışması yapıldı.

BİRLİKTE YAŞAM İNŞA ETMELİYİZ
‘Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzinleri’ adı altında düzenlenen seminere İzmir MTK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan ve yönetimi katıldı. Yabancıların çalışma izni hakkında bilgileri İzmir IMPR adına IMPR Proje Müdürü Miray Müge Yücel ve Hukuk danışmanı Eda Yakmaz tarafından aktarıldı. Mültecilerin Türkiye’de iş bulmalarında ve çalışmalarında herhangi bir hukuki sorun olmadığını ve Türkiye’nin bu konuda hukuki sorumluluğu olduğunu dile getiren Yücel; ”Türkiye’de 3 milyona yakın Suriyeli barınmaktadır artık birlikte bir yaşam inşa etmek zorunda olduğumuz bu bireylerin ülkemizde insani yardımların ötesinde temel hak ve özgürlüklere ulaşması gerekmektedir. Nitekim iş piyasasında kayıtlı hale getirilecek olan bu kişiler devletin vergisel yükümlülüğünü hafifletecek ara meslek gruplarındaki işçi ihtiyacını giderilmesine katkı sağlayacaktır. Bu yüzden biz IMPR olarak bu sorunların giderilmesi için bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz bu çalışmalarda işverenlerin geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin çalışma hayatına katımlarında desteklerini bekliyoruz. İzmir ofisimizde de bu konuda işverenlere ve mültecilere yönelik çalışma izinlerine erişim konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

İşyerlerinde işbaşı eğitimi ve iş garantisi verdiklerini ancak Türk vatandaşlarından rağbet olmadığını dile getiren Doğan; ”MTK’ da 3000 işçiye ihtiyacımız var İş-Kur’dan mülteciler için işbaşı eğitim ve işverenlerin destek çalışmaları konularında teşvik ve iş istihdamında prosedürünü basitleştirilmesini istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası