Ege Postası
Geri

MÜSİAD aşure dağıttı

MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu; Muharrem Ayı vesilesiyle İzmir Konak Meydanı’nda Cuma namazı çıkışında 1500 kişilik Aşure dağıtımı etkinliği düzenledi. İzmir halkı ile aşure etkinliğinde buluşan Genç MÜSİAD Üyeleri etkinliğin bu mübarek aylarda kardeşliğe ve birliğe vesile olması sebebiyle düzenlediklerini ifade ettiler.
MÜSİAD aşure dağıttı
Haberler / İzmir
8 Kasım 2014 Cumartesi 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aşure dağıtımı programında açıklama yapan MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Hz. Peygamber'in yolundan gidildiği müddetçe onun ailesini, çocuklarını ve torunlarını da sevmemizi, onları dost kabul etmemiz gerektiğini ifade ederek, Ehl-i Beyt'e düşmanlık gösteren ve onlara zarar veren kim olursa olsun bütün Müslümanların düşmanıdır dedi. Çiftçioğlu konuşmasına;  “Acı olan şudur ki, Hz. Peygamber'in vefatının üzerinden henüz kırk yıl geçmeden dünyevî çıkarlar, siyasi beklentiler ve benzeri gerekçelerle baş tacı ettiğimiz Hz. Peygamber'in torunlarının hunharca öldürülmesidir. Hiçbir mazeret bu katliamı mazur gösteremez. Vuku bulduğu ilk andan itibaren aklıselim sahibi bütün Müslümanlar, bu menfur hadiseye sebep olanları kınamıştır” dedi.
 
Çiftçioğlu o dönemde yapılan hataların ve yanlışların da günümüzde de yapıldığını belirtirken Müslümanlar’ın kardeşlik bilincine sımsıkı sarılmaları gerektiğinin altını çizdi. Bu ayrılıkların İsrail gibi Siyonist güçlere de fırsat verdiğini söyleyen Çiftçioğlu, İslam dünyasının zulüm ile karşı karşıya kaldığını belirtti.
 
İsrail’in Mescidi Aksa’ya karşı yürütmüş olduğu hunharca saldırıyı da kınayan Çiftçioğlu; İsrail’in masum insanlara ve bir dinin kutsalına vermiş olduğu zararın hiçbir şekilde hiçbir temele dayandırılamayacağını belirtti. Birleşmiş Milletleri, Ulusal ve Uluslararası kamuoyunun vicdanına seslendiklerini belirten Çiftçioğlu; Mescidi Aksa’ya verilen zararı kendi evimize, tarihimize verilmiş zarar olarak kabul ediyoruz dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası