Ege Postası
Geri

Macar Halk Dansları Grubu'ndan 'İzmir Marşı' performansı

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Macaristan Halk Dansları Grubu, sergiledikleri performansın ardından Türkçe okudukları “İzmir Marşı” ile amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyici tarafından ayakta alkışlandı.
Macar Halk Dansları Grubu'ndan 'İzmir Marşı' performansı
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2023 Cuma 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 24. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında 100 ülke katılıyor. Festivalin ana kategorilerinden Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’na Macaristan’dan katılan Foras National Dance topluluğunun sürprizi amfi tiyatroyu dolduran binlerce izleyiciyi duygulandırdı.

Sahnede ilk olarak ülkelerinin halk danslarını sergileyen Macar grup, gösterinin sonunda ellerinde Türkiye ve Macaristan bayrakları ile bir kez daha sahneye geldi. Macar dansçılar hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı seslendirdi. 

Foras National Dance topluluğunun direktörü Jozsef Szigetvari Türkleri çok sevdiklerini belirterek, şunları söyledi:

’’Bir Macar’ım, Türkleri seviyorum. Bu şarkıyı seçmemdeki en büyük sebeplerden biri biz yüzyıllardır aynı topraklarda yaşıyoruz. Birbirimizin evlerine, ülkelerine ziyarete gidip, geliyoruz. Bu yüzden bu şarkıyı seçtim. Bu şarkının Türkler için ne anlama geldiğini, ne ifade ettiğini çok iyi biliyorum. Bir topraklara geldiğiniz zaman o topraklardaki dili öğrenmeniz sizin için en büyük hediyelerden biridir ve bugün de ben Türkler ve Macarlar arasındaki dostluğun, kardeşliğin hediyesi olan bu şarkıyı burada ekibime performe ettirdim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası