Ege Postası
Geri

Makedon Göçmenleri zirvesi

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de yoğun nüfusu bulunan Makedon göçmenlerinin kurduğu Ege Makedonya Göçmenleri Derneği’nin kalabalık üye grubuyla bir araya geldi.
Makedon Göçmenleri zirvesi
Haberler / İzmir
2 Mayıs 2014 Cuma 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Ege Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Kemal Uzunkaya ve beraberindeki heyet Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret ettiler. Başta Türkiye-Makedonya ilişkileri, göçmen sorunları, yaşanan güncel gelişmelerin konuşulduğu görüşmede; Çiğli’de yaşayan Makedon göçmenlerinin cumhuriyet değerlerine sahip çıkmada önemli bir rol üstlendiğini belirten Dernek Başkanı Kemal Uzunkaya, “Belediye başkanı olarak zor bir görev üstlendiniz. Çiğli’de yaşayan herkes için ortak bir paydada buluşabileceğimiz, birbirimizi yargılamadan anlayabileceğimiz bir çalışma içinde olmalıyız. Cumhuriyetimizin değerlerine her dönemde sadık kalan Makedon göçmenleri olarak Çiğli Belediyesi’nin yürüteceği tüm çalışamlarda aktif olarak yer almak istiyoruz” diye konuştu.

ÇİĞLİ CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN BİR KENTTİR

Son derece renkli geçen toplantıda Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Çiğli’de yoğun olarak nüfusu bulunan Makedonların dernek çatısı altında toplanmasını önemsiyorum. Dernek olarak çalışmalarını yakından takip ediyorum. Çağdaş bir bakış açısı olan, cumhuruyetimizin değerlerine sahip çıkan, ufku aydınlık çalışamalar yürüten bir dernek olarak sizleri faaliyetlerinizden ve bakış açınızdan dolayı tebrik ediyorum. Çiğli her gün kendini yenileyerek gelişen, büyüyen ve kuzeyin parlayan yıldızı olma iddiasına her gün biraz daha yaklaşan bir kenttir. Sizlerle birlikte güzel işlere imza atacağız”dedi.

STK’LARI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Bütün dernekleri aynı çatı altında toplayarak çalışma imkanı sağlayacakları demokrasi kampusu projesini hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Hasan Arslan, “Biz Çiğli Belediyesi olarak derneklerin kendi aralarındaki dayanışma ve iş birliğini çok önemsiyoruz. Derneklerin hepsi birbirine sahip çıkmalı. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Demokrasi kampusu için çalışacağız. Derneklerimizi güçlü hale getireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.


Ege Makedon Göçmenleri Dernek ve yöneticilerinin hazır bulunduğu görüşmede Başkan Kemal Uzunkaya Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a derneklere vermiş olduğu destek ve göstermiş olduğu samimiyetten dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası