Ege Postası
Geri

Makedonya Büyükelçisi’nden Başkan Atila’ya teşekkür

Bornova Belediyesi ile Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen Makedonca dil eğitimine katılan kursiyerler, sertifakalarını Başkan Olgun Atila’nın da katıldığı törenle aldı. Bornova Belediyesi olarak yurt içinden ve dışından pek çok kentle kardeş belediye olduklarını hatırlatan Atila, tüm hemşeri dernekleriyle işbirliği içerisinde çalıştıklarına dikkat çekti. Bornova Belediyesi’nin her anlamda kendilerine destek olduğunu söyleyen Mekedonya Büyükelçisi Goran Taskovski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.
Makedonya Büyükelçisi’nden Başkan Atila’ya teşekkür
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ekim 2014 Cumartesi 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği’nin Bornova Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlediği Makedonca dil eğitimini tamamlayan kursiyerler, sertifakalarını törenle aldı. Bornova Belediyesi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’nde düzenlenen tören, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Makedonya’nın Türkiye Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedon Dünya Kongresi Başkanı Todor Petrov, Makedonya Ticari Ateşesi Alev Süleyman ve Dernek Başkanı Şaban Yaprak’ın katılımı ile gerçekleşti.
Makedonya’nın Türkiye Büyükelçisi Goran Taskovski, Makedonya ile Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğunu hatırlatarak, Bornova’da çok sayıda Makedonya kökenlinin yaşadığına dikkat çekti. Bornova Belediyesi’nin her anlamda kendilerine destek olduğunu söyleyen Büyükelçi Taskovski Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.
Bornova Belediyesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atütürk’ün; ‘Yurtta barış, Dünya’da barış’ ilkesi doğrultusunda yurt içinden ve dışından pek çok kentle kardeş belediye ilişkileri olduğunu hatırlatan Başkan Atila, “Bunların başında ilçemizdeki göçmen nüfusun fazla olması sebebiyle Balkan kentleri geliyor. Hem bu belediyeler, hem de ülkeler ile iletişim halindeyiz. Kökleri Balkan coğrafyasına dayanan vatandaşlarımızın başta dilleri olmak üzere kültürel miraslarına sahip çıkmaları çok güzel.  ilçemizdeki faaliyet gösteren pek çok derneğe olduğu gibi bu derneğimize de destek olduk ” diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası