Ege Postası
Geri

Malatya'da AKAD’dan hoşgörü sofrası

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, zengin bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip hoşgörü kenti Malatya’da bu mozaik Ramazan ayında kurulan iftar sofralarına da yansıyor. Malatya Aktif Kadınlar Derneği (AKAD) tarafından düzenlenen...
Malatya'da AKAD’dan hoşgörü sofrası
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 00:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, zengin bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip hoşgörü kenti Malatya’da bu mozaik Ramazan ayında kurulan iftar sofralarına da yansıyor. Malatya Aktif Kadınlar Derneği (AKAD) tarafından düzenlenen iftar yemeği Alevi ve Sünnileri aynı sofrada buluşturdu.

Alevi dedesi Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, AKAD Başkanı Mine Karaca ve dernek yönetim kurulu üyelerinin konuğu oldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği hoşgörü sofrasında mezhep tartışmalarına zemin oluşmaması için önyargıları yıkmak gerektiğinin altı çizildi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Ramazan ayı nedeniyle bu güzel sofrada yer almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 11 ayın sultanı olarak tanımlanan Ramazan’daki hoşgörü kültürünün yılın tamamına yayabilmek gerektiğine vurgu yapan Doğan, cemevlerinin ibadethane sayılmasına ilişkin çalışmalara değinerek, “Kur’an-ı Kerim’de yeryüzünü sizin için mescit yaptık’ ayeti var. Allah-ü Teala’nın bu ayetinden sonra denecek başka bir söz var mıdı? Resmi bir tanım yapılması yanlıştır. Öncelikle tartışmalara neden olan konular nedeniyle milli tarih ve İslam tarihi yeniden yazılması gerekir. İki kutuplu bir Müslüman alemi var. Hz. Peygamber ile Hz. Ali’nin yolu farklı değildir. Allah’ın mescidi gönüldür. Zaman ve mekandan münezzeh olan Allah’a ibadet için dört duvar sınırı konulamaz. Cem ile cami aynı kelime kökünden geliyor” dedi.

Erdoğan Ünverdi de kutsal kitapların hepsinde aynı ahlaki değerlere vurgu yapıldığına dikkat çekti. Öncelikle insanların birbirlerini anlaması için önyargıları yıkmak gerektiğini dile getiren Ünverdi. “Öz bir ama farklı yorumlar olabilir. Hedef Allah’a yakın olmaktır. Önyargılar yıkılınca Türkiye daha huzurlu ve insanların kardeşçe geçindiği bir ülke olur. Birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Bölgesinde bu kültürü hayata geçirebilecek ülkelerin başında Türkiye geliyor” diye konuştu.

AKAD Başkanı Mine Karaca da Ramazan ayı dolayısıyla böyle bir sofrada Alevi dedelerini ağırlamanın kendilerini bahtiyar ettiğini ifade etti. Dernek olarak birçok önemli faaliyetlere imza attıklarını anlatan Karaca, en anlamlı olanının hoşgörü sofrasında kentin değerli simalarını bir araya getirmek olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası