Ege Postası
Geri

Manas’tan Konak'ta girişimcilik dersi

Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir’in en yenilikçi konferansına ev sahipliği yaptı.
Manas’tan Konak'ta girişimcilik dersi
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Ocak 2013 Perşembe 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Gelecekbilimi, girişimcilik, inovasyon ve yaratıcılığın sembol ismi Alphan Manas İzmirli gençlerle buluştu. Konak Belediyesi Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’nin davetlisi olarak İzmir’e gelen Manas, deneyimlerini paylaştığı sunumuyla gençleri büyüledi.

Fark yaratmak
İzmir’de ilkler ve yenilikler konusunda öncü olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, girişimcilik ve yaratıcılığın fark yaratmak olduğunu söyledi. Başkan Tartan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Girişimcilik ve yaratıcılık olgusunu önemsiyorum. Yerel yönetim anlamında ilk girişimcilik ve yaratıcılık akademisini biz kurduk. Bu, gençlerin fikirlerini destekleyen ilk ciddi çalışma. 60 kişilik çekirdek bir genç grubumuz var. Çok güzel fikirler ve projeler yaratıyorlar. Burada bir açılım bulabilecek, destek görecekler. Girişimcilik ve yaratıcılık biraz da fark yaratmak. Toplum olarak da o girişimcilik ruhuna ve enerjiye ihtiyacımız var.”

“Girişimci erken öten horozdur”
Alkışlar arasında sahnede yerini alan Alphan Manas, katılımcıların dikkatle dinlediği konuşmasında deneyimlerinden örnekler verdi. Yaratıcılığın ipuçlarına değinen Manas, en önemli kaynağın ise ‘bilgi’ olduğunu söyledi. Gençlere tavsiyeler veren Manas şunları söyledi:
“İşadamı ve girişimci arasında fark vardır. İşadamı daha az riskli ama karlı yatırımlara yönelirken, girişimci ise erken öten horoz olur. Bazı yatırımları zamanından önce yaparak öncü olur. Biz gelecekten bahsediyoruz, artık en değerli şey bilgi. Özelliklerinizin yüzde 60’ı ailenizden gelir, genetiktir. Ancak vizyonunuzu gördükleriniz okuduklarınız, izledikleriniz geliştirir. ”

İnovasyon, inomania olmasın
Alphan Manas öğrencilik ve iş yaşamından anılarını paylaştığı konuşmasında samimi itiraflarda da bulundu. İnovasyonu delilik haline getirmemek gerektiğini dile getiren Manas, “İnovasyon ile inomania’yı yani inovasyon manyaklığını karıştırmamak gerekiyor. İnovasyon dediğiniz şey yenilik. Ama yenilik yapacağım diye saçma harcamalar, gereksiz icatlar yapmamak lazım” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası