Ege Postası
Geri

Manisa engel tanımıyor

MANİSA Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Kaldırım ve yol düzenlemelerinde engelli vatandaşları unutmayan Belediye, bu kez de görme engellilerin yardıma ihtiyaç duymadan kaldırımlarda yürüyebilmesi, karşıdan karşıya geçmesi ve duraklara gidebilmesi amacıyla kaldırımlara hissedilebilir yüzey malzemesi döşedi
Manisa engel tanımıyor
Haberler / Güncel
7 Eylül 2012 Cuma 10:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MANİSA-Pilot bölge olarak Garanti Bankası’ndan Ulupark duraklarına kadar yapılan çalışma, engellilerden de tam not aldı.

Engelli vatandaşların normal vatandaşlar gibi aynı havayı soluması, aynı kaldırımlarda yürümesi, birlikte toplu ulaşım araçlarının kullanılabilmesini amaçlayan Manisa Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata uyumu konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Garanti Bankası’ndan Ulupark duraklarına kadar olan kısımda çalışma yapan Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kaldırıma görme engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan hareket edebilmelerini sağlayacak hissedilebilir yüzey malzemesi döşedi. Kaldırımda uygulama yapan Mesir Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekici, Manisa Belediyesi’ne teşekkür etti.
Çok güzel bir çalışma
Manisa Belediyesi’nin çalışmayı yaparken, görme engelli olarak kendilerinden görüş alması nedeniyle de ayrıca mutluluk duyduklarını ifade eden Ekici, “Buradaki amaç; görme engellinin hiçbir direğe, levhaya, herhangi bir dükkan tezgahına çarpmadan, bir insanın geçebileceği mesafede engelsiz bir yolla kaldırıma yapılmış bir uygulama. Bu bastonla hissedilebilir, kauçuk benzeri bir malzemeye sahip. Bunu takip ettiğim sürece hiçbir engele çarpmadan yoluma devam edebilirim. Neresi düz gidiyor, nerede kavşak var bu yol onu da gösteriyor. Bu çalışma, çok güzel bir çalışma. Bizi de fikrimizi almak için çağırdılar, sağ olsunlar. Biz de destekliyoruz tabi ki” dedi.
Yardıma ihtiyaç duymayacak
Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak şehir merkezindeki kaldırımlarda görme engellilerle ilgili çalışma başlattıklarını belirten Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz de, “Bu çalışmada üzeri plastikten yapılı hissedilebilir yüzey malzemesi kullanıldı. Görme engellilerimiz bu malzeme üzerine geldiklerinde, yardıma ihtiyaç duymadan karşıdan karşıya geçebilecek. Bu çalışma, görme engellilerimize çok büyük rahatlık sağlayacaktır. Keza bizler Manisa Belediyesi olarak, şehrimizin genel anlamda yeniden yapılandırma kapsamında kaldırımlar, yollar, caddeler, sokaklar yapıldı. Bu bağlamda tüm kaldırımlarımıza özürlüler için rampalar yapıldı. Bu rampalara işaretleme yapılması suretiyle, engellilerimizin rahat kullanabilmeleri sağlandı. Aynı zamanda önlerine araç parkı önlenmiş oldu” dedi.
 
 
Sırada sesli sinyalizasyon var
Engelli vatandaşlar için yapım amasında olan çalışmalar hakkında da bilgi veren Deniz, şunları söyledi: “Bunun yanında yine engellilerimize fayda sağlayacak çalışmalardan bir tanesi olan toplu ulaşım araçlarımızı yeniledik. Toplu ulaşım araçlarına da engellilerin rahat binebilmeleri için engelli rampaları koydurduk. Yani şehrin tüm alanlarında engellilerimizin bir engeli yokmuşçasına kendi aramıza almak suretiyle, şehrin havasından, suyundan, yolundan, kavşağından her şeyinden istifade edebilecek bir erişilebilirlik sağlamak amacındayız. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecektir. Aynı zamanda bu kaldırım çalışmalarının akabinde sinyalize kavşaklarda da yine görme engellilerimiz için sesli uyarı sistemleri olan cihazları alım aşamasındayız. Onlar da takıldıktan sonra tamamen şehrimizde engellilerimize fayda sağlayacak tüm erişilebilirlikleri sağlamış olacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası