Ege Postası
Geri

Manisa tükettiğinden daha fazla üreten bir il

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’nın tarımıyla, sanayisiyle her zaman tükettiğinden daha fazla üreten bir il olduğunu söyledi. Özkasap, şehrin tarım ürünü çeşitliliği, tarıma dayalı sanayisi ve sürekli artan...
Manisa tükettiğinden daha fazla üreten bir il
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’nın tarımıyla, sanayisiyle her zaman tükettiğinden daha fazla üreten bir il olduğunu söyledi. Özkasap, şehrin tarım ürünü çeşitliliği, tarıma dayalı sanayisi ve sürekli artan ihracat düzeyiyle önemli bir tarım üretimi merkezi olduğunu kaydetti.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve yedinci ili Manisa'nın, 2014’te büyükşehir olmasıyla beraber daha güçlü, Türkiye’nin her zaman önde gelen ili olmaya devam edeceğini bildirdi. Özkasap, tarımda çok iyi durumda olan ilin. Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun en gelişmiş altyapı, üretim ve pazarlama yapılı bölgesine de sahip olduğunu ifade etti.

Vali Savaş da ilin çok büyük değerlere sahip olduğunu söyledi. Tarımıyla, sanayisiyle son derece gelişmiş olan ilde, yer altı zenginliklerinin de çok önemli yer tuttuğunu kaydetti. Bunların her birinin bir potansiyeli bulunduğunu belirterek, “Bunlar arasında dengeyi kurma, birinin diğerini tahrip etmemesiyle olur. Yani sanayi konumumuzun oluşturduğu potansiyeli azami seviyede ekonomiye kazandırırken Gediz Ovası’nın sağlamış olduğu tarım potansiyelini tahrip etmememiz gerekiyor.” dedi. İldeki potansiyeller içerisinde hizmet sektörünün geri kaldığına değinen Savaş, “Sosyal göstergelerde istediğimiz yere ulaşamamışız. Ekonomik göstergelerimiz bizi yukarıya götürüyor, sosyal göstergelerimiz aşağıya iniyor. Sahip olduğumuz potansiyelleri, birbirine zarar vermeden optimum noktada birleştirmemiz lazım. Çok verimli tarım alanlarının, sanayi karşısında tahrip olmadan gelişmesi gerekiyor. Ayrıca hizmet sektörünün desteklenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası