Ege Postası
Geri

Mardinlilerden halka açık iftar yemeği

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Basmane semtinde halka açık iftar yemeği düzenledi. Bin kişilik yemeğin dağıtıldığı iftarda semtte yaşayan Suriyeli göçmenler de iftar yapma şansı buldu.
Mardinlilerden halka açık iftar yemeği
Haberler / İzmir
12 Haziran 2016 Pazar 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İMAF, Basmane’de bin kişinin katıldığı iftar yemeği düzenledi. Tarihi Altınpark Kıraathanesi’nde düzenlenen iftara Mardinliler Vakfı Onursal Başkanı Aziz Bedir, Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koçali Al da katıldı.

İMAF Genel Sekreteri Beşir Tunç’un organize ettiği iftar etkinliğinde Basmane halkı, Suriyeli göçmenler ve Mardin yöre dernekleri temsilcileri aynı sofrada oruç açtı.

TABANA ULAŞMAK ASIL HEDEFİMİZ

İMAF Genel Başkanı Ferhan Ademhan, etkinliği organize eden Genel Sekreter Beşir Tunç’a teşekkür ederek, “Bugün burada halkımızla aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayında hem dayanışmayı büyütüyoruz hem federasyonumuzun çatısı altında doğal olarak var olan tabanımızla buluşuyoruz. Bu tür etkinlikler bizi daha çok birbirimize yakınlaştırıyor. Daha da güçleniyoruz. Bu etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Ademhan, Ramazan ayının tüm Ortadoğu ve Türkiye’ye de barış getirmesini umut ettiklerini kaydederek, “Ülkemizde akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Ramazan ayı ülkemizde ve coğrafyamızda ihtiyaç duyduğumuz barış için çok önemli bir fırsat” dedi.

HERKES DAYANIŞMAYA KATKI SUNMALI

İftar yemeğini organize eden İMAF Genel Sekreteri Beşir Tunç da, özellikle Suriyeli göçmenlerle dayanışma sağlamanın önemine dikkat çekerek, “Basmane semtinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizle yan yana gelmek bizim için çok değerli. Bugün bu sofrada Mardinli, Manisalı, Konyalı…her kentten kardeşimiz var. Bir arada olmak kardeşliğimizi pekiştiriyor. Bugün bin kardeşimizle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadık. Herkesi bu dayanışmaya katkı koymaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası