Ege Postası
Geri

Torbalı'nın küçük çobanı

İzmir'in Torbalı ilçesinde, babası cezaevine giren 9 yaşındaki Kerim, hem ailesine yardımcı olmak, hem de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için okuldan arta kalan zamanlarında çobanlık yapıyor. 
Torbalı'nın küçük çobanı
Haberler / İzmir
11 Haziran 2016 Cumartesi 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Kerim Eres, babasının cezaevine girmesiyle ailesine destek olmak için çalışmak istedi. Zor günler geçiren ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ailesini minik yaşıyla düşünen Kerim, okuldan arta kalan vakitlerde çobanlık yapmaya başladı. 150 koyundan oluşan sürüsünü dağ bayır gezdirerek tek başına otlatan Kerim'in bu tavrı, gören herkesin takdirini kazandı.

"KOYUN VE KUZULARIM BANA ARKADAŞLIK EDİYOR"
Yaşıtları koşup oynarken çalışmak zorunda kalan Kerim, derslerinde de oldukça başarılı. Azmiyle dikkat çeken Kerim, tavrıyla herkese örnek oldu. Babanın yaşadığı bir tartışma sonrası hapse girdiği öğrenilirken, minik Kerim şöyle konuştu:
"Babam cezaevinde. Hem kardeşlerime, hem de aileme bu şekilde destek oluyorum. Kuzularımı çok seviyorum. Ben arkadaşlarım gibi oyun bahçelerine giderek oyun oynamayı tercih etmiyorum; çünkü koyun ve kuzularımız bana gün boyu arkadaşlık ediyor. Onların yaylada benimle koşturmaları her şeye yetiyor. Bazen ödevlerimi de arazide koyunlarımızı otlatırken yapıyorum. Bu işi zevkle yapıyorum. Ayrıca aileme destek olduğumu bilmek beni oldukça mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası