İZMİR - Şef Erol Erdinç yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alan Markov, iki bölümlük konserin birinci bölümünde kemandaki ustalığıyla beğeni kazandı. İlk bölümda klasik giysi ve kemanıyla klasik eserleri seslendiren sanatçı, ikinci bölüme ise bambaşka bir kimlikle seyircinin önüne çıktı. İkinci bölümde rocker tarzı giysileriyle sahneye çıkan Markov’u seyirciler tanımakta zorlandı. Kendisine birbirinden usta müzisyen arkadaşları ile İzmirli sanatçılardan oluşan koro da eklendi.
ALTIN KAPLAMA KEMAN
Ses aralığıyla keman, viyola ve viyolensele kadar uzanabilen 6 telli 24 ayar altın kaplama kemanıyla izleyici karşısına çıkan Markov, kendisi için 6 telli bir elektrikli keman tasarlayan James V. Remington’la birlikte besteledikleri 'Rock Konçerto'yu seslendirdi.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra davulda Gregg Gerson, basta İvan 'Funkboy' Bodley, Flemenko gitarda Jonathan 'Juanito' Pascual, piyanoda Heike Doerr, vurmalı çalgılarda Rees Bridges ve solist Neal Coomer, şarkıcı- arka vokal Elaine Caswell ile Vocal Tawavatha Agee’nin muhteşem performanslarıyla daha da coşan Alexeander Markov, virtüözlüğüne şovunu da ekleyince ortaya muhteşem bir görsel ve işitsel şölen çıktı. Lazer ışıklı arşe ise müthiş bir görsel şov oluşturdu. Işıkların kapatılmasıyla birlikte kırmızı ışıklar yansıtan arşesini 'Işın kılıcı' gibi kullananarak kemanıyla konserine devam eden sanatçı herkesi coşturdu. Kendisine eşlik eden müzisyen arkadaşları, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve koro konser sonunda bis parçasıyla birkez daha seyircile buluştu.
'BEN ÇAKAL NECATİ'
Markov sempatik hareketleriyle de dinleyicilerinin gönlünü kazanmayı bildi. Türkçe öğrendiği kelimelerle, 'Merhaba, sizi seviyorum' diye seslenen Markov birara, 'Ben Necati, Çakal Necati' deyince herkesi güldürdü.
Markov’un 15 yıl kadar önce Türkiye’ye konser için geldiğinde konservatuar öğrencileriyle de tanıştığı, öğrencilerin de kendisine espri olsun diye 'Necati' adını taktığı belirtildi. (DHA)