Ege Postası
Geri

Marmara İletişim‘de ‘elektronik yayıncılık‘ yüksek lisans programı açıyor

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, elektronik yayıncılık ile ilgili yüksek lisans programı açıyor. ‘Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi’ adlı program dahilinde hem tezli hem tezsiz eğitim verilecek.Marmara İletişim,...
Marmara İletişim‘de ‘elektronik yayıncılık‘ yüksek lisans programı açıyor
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 18:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, elektronik yayıncılık ile ilgili yüksek lisans programı açıyor. ‘Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi’ adlı program dahilinde hem tezli hem tezsiz eğitim verilecek.


Marmara İletişim, ‘Geleceğin Medyası’ sloganı ile daha evvel Marmara Medya Merkezi’ni hayata geçirmişti. Merkezde, geleneksel medya uygulamalarının yanı sıra yeni medya uygulamaları da bulunuyor. Fakülte, şu aşamada teorik eğitimlere dayanan ‘Çağdaş Yayıncılık ve Yayıncılık Yönetimi’ programını devreye alıyor. Tezli ve tezsiz yüksek lisans olarak eğitim verecek olan program, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı bünyesinde açılan programa 20 tezli, 20 de tezsiz olmak üzere toplamda 40 öğrenci alınacak. İlerleyen günlerde öğrenci alımı için ilan verilecek.

Tezli yüksek lisansta Tasarım ve Yayıncılık, Editörlük Teorileri, Elektronik Yayıncılık Uygulamaları, Türkiye’de Yayıncılık Sektörünün Yapısı ve Aktörleri, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Yayıncılıkta Yeni Eğilimler, Yayın Pazarlamasında Yeni Yaklaşımlar, Telif Hakları Yönetimi ve Dergi Yayıncılığı dersleri yer alacak. Tezsiz yüksek lisansta ise Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Elektronik Yayıncılığa Giriş, Editörlük Teorileri, Görsel Kimlik ve Tipografi, Dergi Yayıncılığı, Yayıncılıkta Yeni Eğilimler, Elektronik Telif Hakları Yönetimi, Sektörel Yayıncılık, Yayınevi İşletmeciliği ve Elektronik Yayıncılık Uygulamaları dersleri bulunacak.

ELEKTRONİK DERGİ ÖRNEĞİ: E-PAPİRÜS

Marmara Medya Merkezi bünyesinde yer alan E-Yayıncılık Birimi çağdaş yayıncılık uygulamalarına dair eğitim seminerleri tertip ediyor. Bu birim tarafından uygulama yayını olarak hayata geçirilen E-Papirüs de önemli bir elektronik dergi olma iddiasında.


2012 Aralık ayından beri merkezde görev alan öğrenciler tarafından aylık olarak yayınlanan dergi, zengin içeriği ve görsel tasarımıyla dikkat çekiyor. Yayıncılığın geleceği adına atılmış mühim bir adım olarak görülen E-Papirüs, Apple Store’da yerini alarak elektronik ortamda okuyucularıyla buluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası