Ege Postası
Geri

Marmaris İmam Hatip Lisesi’ne yani bina müjdesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçen sene açılan Marmaris İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi için gelecek sene eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmek üzere 16 derslik yeni bir bina yapılması için protokol imzalandı. Marmaris İmam Hatip Lisesi’nin...
Marmaris İmam Hatip Lisesi’ne yani bina müjdesi
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçen sene açılan Marmaris İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi için gelecek sene eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmek üzere 16 derslik yeni bir bina yapılması için protokol imzalandı.

Marmaris İmam Hatip Lisesi’nin Beldibi’nde bulunan mevcut binasında, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve Demtaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Tekin’nin arasında hazırlanan protokol öğrenci velileri ve basın mensuplarının huzurunda imzalandı. Geçen sene Marmaris’in Beldibi Beldesi’nde 65 öğrenci ile açılan Marmaris İmam Hatip Lise ve Ortaokulu, eğitim sezonuna az bir süre kala mevcut binanın yetersizliği ve eğitim binasının netleşmemesi sebebi ile velilerde hoşnutsuzluğa sebep olmuştu. Ayrıca imam hatibin orta kısmının Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu’na taşınacağı ve okulda bulunan kütüphane ve laboratuarların sınıfa dönüştürüleceği söylentisi Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu velilerinin itirazına sebep olmuştu.

Marmaris İmam Hatip Lisesi’nin yeni yapılacak binasının protokol töreninde konuşan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, bu sene yaşanan bina sıkıntısının doğum sancısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çınar imam hatibin orta kısmının taşınacağı Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulunun fiziki şatlarını incelediklerini ve yeterli bulduklarını, kütüphane ve laboratuarlara dokunmadan okulu daha verimli kullanaraktan imam hatip ortaokuluna uygun sınıfları açacaklarını, yeterli öğretmen atamalarının da yapıldığını belirterek, velilerimizin desteği ile hiçbir olumsuzluk yaşanmadan bu eğitim öğretim sezonunu geçireceğimize inanıyorum dedi. Çınar ayrıca Marmaris merkezden 12 kilometre uzaklıkta bulunan Hisarönü Köyü Değirmenyanı Mahallesindeki 4 bin 600 metrekare alan içine yapılacak 16 derslik yeni imam hatip binasının yanına 200 öğrenci kapasiteli bir yurdunda yapılacağını, velilerin ve öğrencilerin gelecek seneye kadar mevcut fiziki imkanlarda bir sene daha sabretmelerini istedi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, İmam Hatip Lisesi dışında Datça yolu üzerinde Asparan mevkiinde, Marmaris’te bulunan liseler için 140 dönümlük okul kampüsü arsası için müracaat ettiklerini, yakın zamanda bunun da müjdesini vereceklerini söyledi.

Yeni imam hatip lisesi binasının yapımını üslenen Demtaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Tekin Marmaris’e okul yapma fikrinin spontane geliştiğini söyledi. Tekin “Marmaris’e tatile geldiklerinde Bayır Köyü imamı Ali Osman Memiş Hoca’nın Marmaris İmam Hatip Lisesi’nin bir okul binasına ihtiyacı olduğunu aktarması üzerine Artvin’in Şavşat ilçesine yapımına başladığım imam hatip lisesi ile aynı projeyi burada da uygulayıp Marmaris’e de bir imam hatip lisesi yapma fikrinin doğdu” dedi. İş adamı Tekin, "Allah lütfetti ve izni ile bizde inşallah gelecek sezona bu okulu yetiştireceğiz. Ayrıca bu okulda okuyan lise öğrencilerini her sene Avrupa’nın bir ülkesini 1 haftalık geziye götürme sözü veriyorum. Böylece çocuklarımızın ufuklarının açılacağını düşünüyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası