Ege Postası
Geri

Suriye ve Mısır’da yaşanan katliamlara pankartlı tepki

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesi, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlara dikkat çekmek amacıyla ‘Suriye’den Mısır’a direnişe bin selam' yazan pankartlar hazırladı. Dernek üyeleri, Sirer Caddesi’ne...
Suriye ve Mısır’da yaşanan katliamlara pankartlı tepki
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesi, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlara dikkat çekmek amacıyla ‘Suriye’den Mısır’a direnişe bin selam' yazan pankartlar hazırladı. Dernek üyeleri, Sirer Caddesi’ne astığı büyük boy pankart önünde vatandaşların katılımı ile R4bia işareti yaparak Mısır'da ve Suriye'deki direnişe destek verip katliamlara da tepki gösterdi.

Özgür-Der Şube Başkanı Burhan Gökçe, dünya üzerinde nerede bir mazlum varsa, Müslümanlar olarak onların yanında olmak gerektiğine işaret ederek, şu an Mısır ve Suriye’de masum sivillerin katledildiğini, buna sessiz kalınamayacağını söyledi. Gökçe, binlerce masumun suçsuz yere öldürüldüğünü ve Batı'nın hiç ses çıkarmadığına dikkat çekti. “Mısır'da cuntanın polis ve askeri tarafından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda, diğer bölgelerde gün geçmiyor ki darbe karşıtı göstericilerin üzerine ateş açmasın ve yüzlerce şehit ve binlerce yaralı olmasın” diyen Burhan Gökçe, Suriye’de de Esed’in binlerce masumu kimyasal silah kullanarak katlettiğini, buna kayıtsız kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Şube Başkanı Gökçe, Sirer Caddesi’nde bulunan dernek binası önüne hazırladıkları büyük boy pankartı asarak, Suriye ve Mısır’daki katliamlara ve zulümlere vatandaşların daha duyarlı olmaları için dikkat çekmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Özgür-Der Şube Başkanı Gökçe ve dernek üyeleri, vatandaşların da katılımı ile pankart önünde R4bia işareti yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası