Ege Postası
Geri

Meclis Halkbank'ı incelemeye aldı

Süleyman Aslan'ın ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar bulunmasının ardından Halkbank, Meclis tarafından incelemeye alındı. Bankayı dört müfettiş inceleyecek.
Meclis Halkbank'ı incelemeye aldı
Haberler / Güncel
11 Ocak 2014 Cumartesi 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA-  Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre TBMM KİT Komisyonu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında, evinde ayakkabı kutularının içinde 4.5 milyon dolar bulunan Süleyman Aslan'ın genel müdürlük yaptığı Halkbank'ı inceleme kararı aldı. Bankanın işlemleri için, 4 müfettiş görevlendirildi. Müfettişler komisyona rapor sunacak. Ayrıca, Ocak ayı sonunda milletvekillerinden oluşan alt komisyon bankaya giderek incelemelerde bulunacak.
Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışan Halkbank, Meclis'te yakın markaja alındı. TBMM KİT Komisyonu, önceki gün CHP'li ve MHP'li üyelerin talebi üzerine olağanüstü toplanarak, Halkbank'ı görüştü. Toplantıda, banka yönetimi operasyonla ilgili genel bilgi verirken, operasyonun bankanın iş ve işlemlerini doğrudan kapsamadığı öne sürüldü.
CHP İSTEDİ KOMİSYON HALKBANK İÇİN TOPLANDI
TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Halkbank yönetim kurulu ile görüştüğünü, komisyon üyelerine kapsamlı bir sunum için 4 müfettişin halen sürdürdüğü çalışmanın sonucunu beklemek üzere 15 günlük süre istediklerini söyledi.
KİT komisyonunda Halkbank'la ilgili bir alt komisyon oluşturuldu. Alt komisyon 29 Ocak'ta Halkbank yönetim kurulu üyeleri ile görüşecek. CHP'nin 2011 Halkbank hesapları konusunda üst komisyon denetiminin yapılmasını içeren dilekçesi ise değerlendirilip karara bağlanacak. CHP ,özellikle İran ile yapılan altın ticareti konusunda kendilerine bilgi verilmesini talep etti. Komisyon Başkanı Hasan Fehmi Kinay alt komisyon çalışması tamamlanınca, üst komisyon çalışmasına da yine Halkbank ile başlanacağını söyledi.
Toplantıda kavga çıktı
HALKBANK'IN masaya yatırıldığı ve önceki gece geç saatlere kadar süren komisyon toplantısında, AKP ile CHP'li üyeler arasında tartıma çıktı. Toplantıda BDP'li Özdal Üçer KİT'lerin tamamında yolsuzluk iddiası olduğunu belirterek yolsuzluk alt komisyonu kurulmasını istedi. AKP'li vekiller ise toptan bir suçlamanın haksızlık olacağını dile getirdi.
CHP'li Haydar Akar, denetimin yeterince açık olmadığını bürokratların çekindiğini dile getirdi, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıkmasının ardından hükümetin polisi, bürokratı, savcıyı görevden aldığını belirtti. Akar, "Dün kahraman ilan edilenleri bugün hain ilan ediyorsunuz. Devlette gerçekten çete varsa üzerine birlikte gidelim. Ama yöntem insanları görevden almak değil" deyince ortam bir anda gerildi. AKP'li Cemal Öztaylan yerinden kalktı ve "Biz mi aldık görevden , yeter ders verdiğin, sen kimsin" diye tepki gösterdi. CHP'li Akar'ın "Bu komisyon hırsızları bulmak için çalışıyor" deyince Cemal Öztaylan "terbiyesizlik yapma" diyerek CHP'li vekilin üzerine yürüdü. AKP'li Adnan Yılmaz araya girerek Öztaylan'ı engellemeye çalıştı. Tartışma büyüyünce, komisyon başkanı toplantıya ara verdi. Ancak arada da bu kez BDP'li Özdal Üçer ile AKP'li bayan milletvekili Gülay Dalyan arasında tartışma yaşandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası