Ege Postası
Geri

Meclis fazla mesaide: Vergi teklifi bekleniyor

Bu hafta Meclis’i yoğun bir gündem bekliyor. Komisyonlarda yargı paketi ve tasarruf paketi ele alınırken, Genel Kurul’da Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşülecek.
Meclis fazla mesaide: Vergi teklifi bekleniyor
Haberler / Politika
7 Temmuz 2024 Pazar 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) bu hafta yoğun bir gündem bekliyor.

İTİRAZLAR RAĞMEN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU GÜNDEMDE

Meclis Genel Kurulu'nda ilgili sendikalar ve meslek örgütlerinin itiraz ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşülecek.

Teklifin yasalaşması halinde öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için "Milli Eğitim Akademisi" kurulacak.

Milli Eğitim Akademisi'nde aday öğretmenler için 'hazırlık eğitimi' verilecek. Öğretmen adayları bu eğitimde iki yazılı sınavdan geçecek. Hazırlık eğitimini tamamlayarak yapılacak sınavda başarılı olan aday öğretmenler, kadrolu değil sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

CHP'DEN 24 SAATLİK BASIN TOPLANTISI

Teklife yönelik tepkilerin hafta boyunca sürmesi beklenirken, CHP teklifi protesto etmek için açık havada 24 saat süren bir basın toplantısı düzenleyecek.

TASARRUF PAKETİ: TÜM KAMU GÖREVLİLERİ TEK MAAŞ ALACAK

Geçtiğimiz hafta Meclis'e sunulan "Kamuda Tasarruf Paketi"nin komisyon görüşmelerine başlanacak.

Teklifte; bazı kamu kurumlarında kullanılan kullanılan taşıt ve iş makinelerinin satışının gerçekleştirilmesi amacıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yetki verilmesi, BOTAŞ'ın ödenmemiş her türlü borçlarının alacaklarına karşılık mahsup edilmesi, her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alması gibi düzenlemeler yer alıyor.

9'UNCU YARGI PAKETİ KOMİSYONDA

Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan 9'uncu yargı paketi de Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Teklifte Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği kadının bekarlık soyadını ancak eşinin soyadı ile birlikte kullanabilmesine ilişkin düzenlemenin AYM'nin iptal kararına rağmen aynı şekilde yeniden yasalaşmasını öngörülüyor.

YENİ VERGİ PAKETİ BEKLENİYOR

Bir süredir kamuoyunda tartışılan yeni vergi paketinin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Pakette yurt dışına çıkış harcının -23 yaş ile sınırlanarak- artırılması, kayıt dışı faaliyet gösterenlere artırımlı ceza uygulanması, başkasının pos cihazını ya da IBAN’ını kullananlara 30 bin ila 20 milyon lira arasında ceza uygulanması gibi düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

SİNAN ATEŞ DAVASINDA VERİLEN KARAR GÜNDEMDE

Geçtiğimiz hafta görülen ve tutuklu 22 sanığın 10'unun tahliye edildiği Sinan Ateş Davası'nın siyasetteki yansımaları da kamuoyunun gündeminde olacak. Davada dahil olduğu iddia edilen MHP'nin yöneticilerinin açıklamaları yakından takip edilecek.

ESAD'LA GÖRÜŞME GÜNDEMİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşülebileceği yönündeki açıklamaları bu yönde atılması muhtemel adımlar Ankara'nın bir başka gündemi olacak.

ERDOĞAN NATO ZİRVESİNDE

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihleri arasında NATO Liderler Zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Zirvenin öne çıkan gündemlerinin Rusya-Ukrayna savaşındaki durum ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların olması bekleniyor. (Duvar)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası