Ege Postası
Geri

Meclis'te İzmir atışması

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkındaki Kanunun görüşmelerinde 'çakma İzmirli' tartışmasına sahne oldu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile bu dönem memleketi Erzincan yerine İzmir'den Milletvekili seçilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım birbirlerini 'çakma İzmir'li olmakla suçladı.
Meclis'te İzmir atışması
Haberler / Politika
24 Nisan 2013 Çarşamba 22:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Meclis Genel Kurulu’nda TCDD Yasası üzerinde konuşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın daha önceki bir konuşmasında, “İzmir milletvekili olmaktan hicap duyuyorum” sözlerini eleştirdi. Çam, “Gurur duymalısınız. İzmir sizi milletvekili, bakan yaptı. Sizi Konak’ta bıraksak İzmir’in sokağını, mahallesini bulamazsınız. Naldöken’e, Manavkuyu’ya gidemezsiniz. Siz İzmirli değilsiniz, çakma İzmirlisiniz” dedi.

"NAL TOPLAR BENİM ARKAMDAN"

Bunun üzerine söz alan Yıldırım, “Bana çakma İzmirli diyenin de gerçekten İzmirli olup olmadığını paylaşmak isterim. Kendisi Erzincanlıdır. Bana kendisinin Erzincanlı olduğunu söyler sürekli. Orada doğmamış olabiliriz, ama o ilin milletvekiliyiz, o ilin sorunlarıyla ilgilenmemiz en temel görevimizdir. İzmir’de Naldöken’e de giderim, Manavkuyu’ya da giderim, ama Sayın Milletvekili Naldöken’e giderken nal toplar benim arkamdan” diye konuştu.

İZMİR'İN SOKAKLARINI BULAMAZ

Yeniden söz alan Çam ise kürsüden nüfus cüzdanını göstererek, “81 il bizim ilimizdir, hepimizin ilidir. Nüfus cüzdanım burada, doğma büyüme İzmirliyim. Ama kökenim, babam Erzincan’dan, annem Gümüşhane Kelkit’in köyünden gelmiş. Bundan da gurur duyuyorum. Sizi Konak Meydanı’na bırakalım, arabayı verelim, burada Meclis Taksi’ye binmeye benzemez, sizi temin ederim ki İzmir’in sokaklarını, mahallelerini bulamazsınız” dedi. Çam’ın sözlerine karşılık Yıldırım, “Ben ‘İzmir milletvekili olmaktan hicap duyuyorum’ derken İzmir’in yerel yönetimlerde ne kadar ihmal edildiğini ifade etmek istedim. Bundan başka bir amacım yoktu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası