Ege Postası
Geri

Meclis’te acil ‘kamulaştırma’ kararı: Konak Belediyesi o binaya taşınacak

Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Fuar Evlendirme Dairesinde gerçekleştirildi. Meclisin gündemi yine deprem ve deprem sonrası yapılacaklar olurken depremde hasar gören Konak Belediyesi Hizmet Binası için yeni bir bina yapılacağı duyuruldu.
Meclis’te acil ‘kamulaştırma’ kararı: Konak Belediyesi o binaya taşınacak
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2020 Cuma 18:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu, Fuar Evlendirme Dairesi’nde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un idaresinde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz cuma günü yaşanılan deprem nedeniyle ilk oturumu kısa süren meclisin ikinci oturumundaki odak konusu ise deprem ve bundan sonra atılacak adımlar oldu.

Oturum başlangıcında depremde yapılan çalışmalara ve son durumu ilişkin bilgilendirme yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur “Geçtiğimiz hafta meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmaları geçtiğimiz gün itibariyle sona erdi. Bundan sonra özellikle evleri yıkılan, yıkılma tehlikesi olan binalarla alakalı çalışmalar yürütülüyor. Bu süreç zorlu bir süreç. Sayın bakanımızın açıklamasına göre 4 bine yakın bina yapılacak. Şehir hastanesinin hemen yanında TOKİ tarzında bir konut çalışması yapılacak. Binalar 1 yıl içerisinde teslim edilecek. Bunun yanında büyükşehirim başlattığı ‘Bir kira Bir konut’ projesine çok yoğun bir ilgi oldu. Yaklaşık 27 milyon lira toplandı. Bu dayanışmayı görmek çok sevindirici. Biz de Konak Belediyesi olarak orada yaptığımız çalışmalar ve yardımlarla elimizden gelen desteği sunmaya çalıştık. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi hükümet binalarıyla ilgili sıkıntılar var. Özellikle bizim cam bina dediğimiz binada orta derece bir hasar var gibi görünüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya ilişkin tetkikleri yapıyoruz. Ancak muhakkak kontrolleri yapıldıktan sonra kontrol edilecek. Otobüs geçerken sallandığını biliyorsunuz. Her şerde bir hayır vardır diyorlar.  Bizde hemen yanımızda bulunan 3 katlı otel binası için hemen kamulaştırma konusunda harekete geçeceğiz. Konak Belediyesi'nin cam binasını yıkıp Konak Belediyesi'ne yakışır bir bina yapacağız” dedi.

Tüm kararların oy birliği ile alındığı oturumda, İzmirli Futbolcu Tatlı Mustafa’nın isminin ilçe sınırlarında bulunan Mersinli Mahallesi 2816 Sokağa verilmesine ve kredi kullanılması, borçlanılması ile konusunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yetki verildi.

GÜNDEMDIŞI KONUŞAMALARDA GERGİNLİK

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Konak Belediyesi CHP’li meclis üyesi Nurten Serhatbey’in söz alarak kadın hakları üzerine konuşması ve konuşmasını “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” sözleriyle sonlandırması mecliste kısa süreli bir gerginliğe neden oldu.

SehatBey’in konuşmasından sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, “Biz burada Konak’ı temsil ediyoruz. Sürekli olarak her mecliste genel siyasetin gündeme getirilmesi ve ortamın gerilmeye çalışılmasını anlayamıyorum birinin buna ‘Dur’ demesi gerekiyor. O zaman biz de her seferinde bir hata bulalım ve kavga çıkaralım. Biz sesimizi çıkarmadıkça nedense her seferinde ortam gerilmeye çalışılıyor” diyerek Serhatbey’in sözlerine tepki gösterdi.

Özen’in tepkisinin ardından söz alan Başkan Batur, “Geçtiğimiz Cuma günü büyük bir deprem yaşadık. Tüm belediyeler olarak çalışıyoruz. Birlik beraberlik ve dayanışma haftasıydı. Bu nedenle fazla gerilmeden haftayı kapatmamız lazım. Çünkü birbirimize ihtiyacımız var” diyerek gerginliğin büyümesini engelledi.

AKUT’LA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

Toplantıda Konak Belediyesi ile AKUT Arama Kurtarma Derneği arasında, acil durum ve afet yönetimi ile sosyal sorumluluk konularına ilişkin olarak düzenlenen işbirliği protokolü de onaylandı. Bu projenin çalışmalarına bir ay kadar önce başladığına dikkat çeken Batur, “Zamanında başladık, hızlı bir şekilde de bitirmemiz gerekiyor. Mahalle afet gönüllülerin oluşması, belediye personelinin afet karşısındaki eğitiminin sağlanması, ekipman noktasında eksikliklerin giderilmesi ve ekiplerin konuşlanacağı bir konteyner verilmesi bu proje kapmasında yer alıyor. Afette davranma biçimimiz, personelimizin ve kurtarma birimlerinin alana ulaşması, enkazda yapılacak çalışmalar bu protokolde var. Önemli bir konu. Vatandaşımızla, halkımızla, AKUT’la beraber seminerleri birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası