Ege Postası
Geri

Medyaya dil uyarısı: Provokasyonlara mahal vermemek gerek

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda insanların çok hassaslaştığını belirterek "Orada büyük bir provokasyon var. Yeni...
Medyaya dil uyarısı: Provokasyonlara mahal vermemek gerek
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2013 Cuma 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda insanların çok hassaslaştığını belirterek "Orada büyük bir provokasyon var. Yeni provokasyonlara mahal vermemek için kullanılan dile ve haberlere çok dikkat edilmelidir." dedi.

Moral FM’de Sabah Gündemi programına konuk olan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Yel, Mazlum-Der’in Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırılarla ilgili inceleme raporunu değerlendirdi. "Türkiye’nin ilerlemesini istemeyenler Hatay’da böyle bir provokasyon yapmış olmalılar." ifadesini kullanan Yel, "Böyle bir ortamda böyle bir saldırıyı yapmak, birlikte yaşama çabasına karşı yapılmış bir savaş olsa gerektir. Bunun arkasında kimler olduğunu düşündüğünüzde kimlerin menfaat sağladığını görmek lazım. Ama kaybeden Türkiye." diye konuştu.

Mazlum-Der’in raporunda yer alan ‘Yaklaşık 50 bin Suriyeli korkudan evinden çıkamamakta acil ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Hasta olanlar tedavi olmak için hastaneye gidememektedir. Patlamalardan önce bölge halkıyla Suriyeli mülteciler arasında olaylar yaşandı.' gibi ifadeleri sosyolojik açıdan değerlendiren Yel, "Bizim böyle tarihsel bir yapımızın olmasına rağmen böyle bir olayın nasıl olduğunu anlamış değilim. Özellikle Hatay gibi birçok kültürü bünyesinde barındıran bir yerde böyle olmasını hiç anlamış değilim. Bütün bunlar Türk milletine hiç yakışmayan hadiseler. Orada yüz bin mültecinin bize sığındığında onlara kötü davranmak Türk milletinin özelliklerine yakışmıyor. Burada kesinlikle bir provokasyon var. Sosyal medyaya baktığımızda Suriyelilere karşı bir düşmanlık seziyorum." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası