Ege Postası
Geri

Mehtap Ar Tiyatrosu Bornovalı çocuklarla buluştu

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle Mehtap Ar Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Okumak, okumak, okumak" adlı müzikal oyun, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim merkezi’nde Bornovalı çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı
Mehtap Ar Tiyatrosu Bornovalı çocuklarla buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Ocak 2014 Pazartesi 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Aysel Gürel'in kızı olan sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın tüm Türkiye'yi gezdiği ve yaklaşık 700 bin çocukla buluşan oyunu, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Abdullah Kızılırmak Çok Amaçlı Salon'da gösterildi. Müzikal oyunun şarkı sözlerini merhum Aysel Gürel yazdı.
Öğüt vermek yerine günlük hayatta karşılaşılan olaylarla çocukların empati kurmasını amaçlayan oyunda kullanılan müzik, dans ve ışıkla görsel şölen yaşatıldı. Özellikle ilk defa tiyatro izleyen çocukların yüzünü görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Mehtap Ar, "Türkiye'nin her yerini dolaşarak çocuklara tiyatro izletiyoruz. Sabancı Vakfı ve bazı yerel kurumlar sayesinde bunu ücretsiz olarak sağlayabiliyoruz. Bornova Belediyesi de salonlarını açtı, bizlerle ilgilendiler, Belediye Başkanımıza ve çalışanlara çok teşekkür ederim" dedi.
İnsana yapılan yatırımın çok değerli olduğunu ve buna özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Sanatın insanlığın gelişiminde çok büyük katkısı var. Tiyatroda çocuklar farklı davranış biçimlerini izleyerek karakterlerini oluşturuyorlar. Bunun gelecekleri için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de yerel yönetim olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Sayın Mehtap Ar'a, tiyatrosuna ve Sabancı Vakfı’na bizlerle buluştukları için Bornovalılar adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası