Ege Postası
Geri

Melekler şampiyonluk yolunda

Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan Konak Belediyesi Bayan Futbol Takımı'nın, ön eleme grubundaki rakipleri belli oldu. Bir ilki gerçekleştiren bayan futbolcular, Teknik Direktör Hüseyin Tavur yönetiminde yeni rakiplerini yenmek için canla başla çalışıyor İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşen ve Konak Belediyesi adına Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın bizzat katıldığı kura sonrasında takımın yeni rakipleri belli oldu. Önümüzdeki günlerde Romanya takımı ile bir hazılık maçına çıkacak olan Konak Belediyesi Bayan Futbol Takımı'nın ön eleme grup maçları 8-13 Ağustos'ta Bosna-Hersek'te oynanacak.
Melekler şampiyonluk yolunda
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2013 Pazartesi 09:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Nyon'daki törene katılan ve İzmir'i temsil eden Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, iyi bir kura çekimi gerçekleştirildiğini belirterek, İzmirli kızların ülkemizi en iyi şekilde başarıyla temsil edeceğine inandığını söyledi. 
2006 yılında 20 sporcu ile kurulan Konak Belediyesi Bayan Futbol Takımı her geçen yıl başarılarına yenisini ekleyerek bugüne geldi. 2007 yılından beri bayan Futbol takımları teknik sorumlusu olan Hüseyin Tavur, takımın elde ettiği başarının nedenlerini ve yeni hedeflerini değerlendirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etme başarısını elde ettiniz bu konuda neler söylemek istersiniz'
Hüseyin Tavur: Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazandık. Şu anda yoğun bir antrenman programıyla hazırlanıyoruz. Omuzlarımızda önemli bir sorumluluk var. Önümüzdeki günlerde Romanya ile bir hazırlık maçı yapacağız. Bu başarıyı daha da taçlandırmak istiyoruz. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye'nin ve İzmir'in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterecek. Ön elemeleri başarıyla geçeceğimize inanıyoruz.

Ön elemelerde karşılaşacağınız takımlar belli oldu. Rakipleriniz ile ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir'
Wfc Sfk 2000 Sarajevo (Bosna-Hersek), Cardiff City Fc ( Galler), Fcnsa ( Bulgaristan) ile 8-13 Ağustos'ta Bosna-Hersek'te karşılaşacağız. Gerçekten tam istediğimiz gibi bir tablo oluştu. Biz bu takımlar karşısında başarılı olacağımıza inanıyoruz. Rakiplerimiz daha önce de şampiyonlar ligine katılan takımlar, bizden daha tecrübeliler. Biz ilk kez katılıyoruz. Bu grubu geçebilmek için her şeyi yapacağız. Ev sahibi takım bizi biraz zorlayabilir. Bugüne kadar şampiyonlar ligine gidip de tur geçen takımımız yok. Bu anlamda bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Başkanımız Hakan Tartan da bu yolda her zaman bizin yanımızda oldu. Her türlü desteği verdi ve vermeye devem ediyor. Onun bu güvenine layık olmak istiyoruz.

Kızların futbola olan ilgisinde son yıllarda artış gözlemleniyor. Sizin değerlendirmeniz nedir'
Ülkemizde bayan futbolu henüz emekleme aşamasında. Dünya ülkelerinde çok daha gelişmiş durumda. İlk yıllarda hem kulüp, hem lisanslı oyuncu sayısı oldukça azdı. Bugün ise gözle görülür derecede artış var. Teknik olarak oyuncularımız yurtdışındaki oyuncular kadar iddialı ancak en büyük sıkıntımız az maç yapabilmemiz. Daha çok maç yaptığımızda başarı da artacaktır.

Mahalleden, sahaya
Altyapı ile ilgili çalışmalar ne boyutta'
Kadın futbolunda en büyük eksikliğimiz altyapı. 3 yıldır çok ciddi anlamda altyapıya önem veriyoruz. Genç, yıldız ve minik takımlarımız var. Ülkemizde oyuncu sayısı belirli. Yeni yetenekleri bulmalı ve eğitmeliyiz. Birçok oyuncumuz, mahallede erkeklerle futbol oynayarak başlamış. Yavaş yavaş bu değişmeye başladı artık kızlarımız yaşadıkları yerlerdeki bayan futbol takımlarına gidip, lisanslı sporculara dönüşmeye başladılar. Birçoğu bu takımlarda hayata hazırlanıyor. Milli takıma giriyor, antrenör ya da hoca oluyor. Her anlamda bir okul gibi çalışıyoruz.

Kadın ve erkek futbolunu karşılaştırdığımızda farklar ve benzerlikler nelerdir'
Kadınlar çok daha estetik bir futbol oynuyorlar. Antrenman ve kondüsyon dönemlerinde gelişmeleri erkeklere göre daha hızlı oluyor. Erkeklerden daha hızlı kavrıyorlar. Ancak daha çabuk demoralize olabiliyorlar.

Çağdaş Tük kadınını temsil edecekler
İsviçre’nin Nyon kentindeki kurada takımı ve İzmir'i temsil eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı'nın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarısını tüm dünyaya kanıtlayacağını söyledi.

Konak Belediyespor’un tur atlayarak uluslararası heyecan yaşanacağını belirten Başkan Tartan, Türk kadınının adını tüm dünyaya başarılarıyla duyuracaklarını söyledi. Başkan Tartan,” Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’nin ve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterecektir” dedi.
Konak Belediyespor'un altın bir yıl yaşadığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, "Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk. Kadın ve erkek hentbolda şampiyon olduk, erkek voleybol takımımız şampiyon oldu, kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupalı ekiplerle oynayacak. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa'da temsil edecek. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye'nin ve İzmir'in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyaya gösterecektir" dedi.

Dünden bugüne yıldızlaşan bir takım
Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, 2006 yılında 20 sporcu ile kuruldu. 2007- 2008 sezonunda takımın başına kadın takımları teknik sorumlusu olarak Hüseyin Tavur getirildi. Aynı sezon bölgesel olarak yapılan ve 25 takımın yer aldığı ligde Konak Belediyespor A takımı 5. olarak 1. lige yükseldi. Bu sezona ait gençler kategorisinde Konak Belediyespor Genç Kadın Futbol Takımı Türkiye 2. oldu. Konak Belediyespor Kadın Futbol takımımızın başarıları bununla sınırlı kalmamış, Eylül 2008’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Doktor Fazıl Küçük Oyunları’na davet edildi. Müsabakalar sonucunda takımımız 1. oldu. 2008-2009 sezonunda ise 10 takımla yapılan 1. lig müsabakalarını A takımımız 4. olarak tamamladı. Aynı sezonda yapılan 45 takımın katılımıyla gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda U-17 takımımız Türkiye 2.si, 35 takımın katılımıyla gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda ise U-15 takımımız Türkiye 3’üncüsü oldu. 2009-2010 sezonu Kadınlar 1. Ligini 3. olarak tamamlayan A takımımız, Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü olan U-17 takımımız ve Türkiye 4’üncüsü olan U-15 takımımız başarılarını istikrarla sürdürdü. 2010-2011 sezonu Kadınlar 1. lig müsabakalarını ise A takımımız Türkiye 2’incisi olarak tamamladı. Aynı sezon U 15 takımımız ise Türkiye 2’ncisi oldu.

Elde ettikleri başarılarla milli gururumuz olan 
1. Fatma ŞAHİN
2. Canan ALDIRMAZ
3. Dilek GÜLESER
4. Didem TAŞ
5. Beyza BALIKÇIOĞLU
6. Ebru AYDIN
7. Aslı KARATAŞ
8. Gamze İSKEÇELİ
9. Yaşam GÖKSU
10. Ceren NURLU
11. Suzan DURMAZ
12. Naciye KARA
13. Ümran ÖZEV
14. F.Özlem TURSUN
15. Ezgi BELGE
16. Seçil ÇOBAN
17. Hatice ÇERDİK
18. Rahime ATABAY
19. Betül SAĞIR
20. Bahar KOL
21. Özge Deniz TURGUTOĞLU
22. Şeyma URTEKİN
23. Seda SÖĞÜT
24. Nesrin SABANCI
25. Pınar DEMİRCAN
26. Yonca ŞENTÜRK
27. Aslı Canan SABIRLI
28. Yağmur BOR



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası