Ege Postası
Geri

Sivas Şehitleri anıldı

Karabağlar Belediyesi, Sivas katliamının yıl dönümünü nedeniyle Madımak Şehitleri’ni anma etkinliği düzenlendi.
Sivas Şehitleri anıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2013 Pazar 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Karabağlar Belediyesi’nin Pir Sultan Abdal Derneği Karabağlar Şubesi’nin katkılarıyla düzenlediği etkinlik, Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki Madımak Şehitleri ve Pir Sultan Abdal Anıtı önünde gerçekleştirildi. 2 Temmuz 1993’te yaşamını yitiren çoğu yazar, şair, aydın 37 kişi, şiirlerle, deyişler türkülerle anıldı. Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “İnsanlık tarihinin en utanç verici olaylarından biridir, Madımak Katliamı. Acılarımız, aradan geçen 20 yıla rağmen dinmedi, yüreğimiz yangın yeri. Türkiye’de bir daha böyle olaylar yaşamamayı diliyoruz. Madımak'ta yanan, yakılan canlarımızın yaydıkları ışığın Türkiye'yi aydınlatacağına inanıyoruz. Türkiye'de farklı kültürlerin ve inançların bir arada yan yana özgürce yaşayabileceği günleri düşlüyoruz. Türkiye'nin gerçek laik, demokratik bir sosyal hukuk devleti olmasını istiyoruz” dedi.
Etkinlikte, Pınar Aydınlar, Nazime Bektaş, Murat Sincer, Murat Mengirkaon türküleriyle izleyicilere duygusal anlar yaşattı. “Bugün Günlerden Sivas” adlı belgesel gösteriminin de yapıldığı etkinlikte, edebiyat dünyasının ünlü isimleri Tuğrul Keskin, Eren Aysan, Hidayet Karakuş ise da şiir dinletileriyle büyük alkış aldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Türkiye’nin aydınlık yarınlara yürümesi çağrısı yapıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası