Ege Postası
Geri

Melikgazi Belediyesi’nden Deprem Araştırma Merkezi’ne destek

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan Deprem Araştırma Laboratuvarı'na cihaz ve malzeme desteği yapacaklarını açıkladı. Başkan Memduh Büyükkılıç, Tavukçu...
Melikgazi Belediyesi’nden Deprem Araştırma Merkezi’ne destek
Haberler / Genel
2 Temmuz 2013 Salı 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan Deprem Araştırma Laboratuvarı'na cihaz ve malzeme desteği yapacaklarını açıkladı.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Tavukçu Mahallesi'nde yer alan Çağırağası Konağı'nın, onarılarak Erciyes Üniversitesi'ne tahsis edilmesi ile tarihi yapının bilimin ve kültürün hizmetine sunulduğunu hatırlattı. Büyükkılıç, belediye meclis kararı ile bu sefer Deprem Araştırma Laboratuvarı'na malzeme, araç gereç ve ekipman desteği sağlanacağını, yine bilimin hizmetine sunulacağını belirtti.

Türkiye’nin, deprem fayları üzerinde kurulu olduğunu ve toplum olarak depreme karşı her türlü tedbirin alınmasının önemli olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, bina yapımında kullanılan yapı malzemelerinin test edileceği laboratuvar ile ilgili olarak şunları söyledi: “Melikgazi Belediyesi olarak her zaman eğitime ve öğretime önem veriyoruz. Açmış olduğumuz okullar, meslek edindirme kursları bunların birer örneğidir. Belediye olarak ilçemiz adeta bir bilim yuvasıdır. 4 üniversitesi ile bir üniversiteler şehri olmuştur. Geçen yıl tarihi Çağırağa Konağı'nı aslına uygun olarak onardık ve Erciyes Üniversitesi'ne yani bilimin ve araştırmanın merkezine tahsis ettik. Şimdi ise yine Erciyes Üniversitesi'nde yer alan mühendislik fakültesi bünyesinde kurulan Deprem Araştırma Laboratuvarı'na ise malzeme ve ekipman konusunda destek olacağız. Belediyemiz yine eğitim ve bilimin hizmetinde olduğunu bir kez daha sergilemiş olacaktır.”

Büyükkılıç, Deprem Araştırma Laboratuvarı'na yapılacak destek ve katkılar ile sadece bilime hizmet edilmiş olmayacağını, Kayseri'de yer alan ve bundan sonra yapılacak bina ve yapıların betonarme malzeme kontrolüne de hizmet edilmiş olacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası