Ege Postası
Geri

Melikşahlı öğrenciler Yüksekova’daki okula kütüphane kurdu

Eğitimde Kardeşlik Köprüsü Kuralım sloganı ile yola çıkan Kayseri Melikşah Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları, Hakkari Yüksekova’da bulunan İsmet Alkan Anadolu Lisesi’ne tam donanımlı kütüphane ve konferans salonu kurdu.     Proje...
Melikşahlı öğrenciler Yüksekova’daki okula kütüphane kurdu
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitimde Kardeşlik Köprüsü Kuralım sloganı ile yola çıkan Kayseri Melikşah Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları, Hakkari Yüksekova’da bulunan İsmet Alkan Anadolu Lisesi’ne tam donanımlı kütüphane ve konferans salonu kurdu.

    Proje Koordinatörü Nedim Oyit, eğitimde kardeşlik köprüsü kapsamında Hakkari Yüksekova’da araştırmalar yaparak, öğrenci potansiyeli yüksek ama bir kütüphanesi dahi bulunmayan İsmet Alkan Anadolu Lisesi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Oyit, bu araştırma sonunda öğrencilerle birlikte bu okulu kardeş okul ilan ettiklerini belirterek, “Okulun kütüphane ve konferans salonu yoktu ve kurmaya karar verdik. Bunun üzerine kütüphane ve konferans salonu proje çizimini yaparak üniversite içerisinde, başta üniversite çalışanları ve öğrencilere yönelik faaliyetler, öğrenci kulüplerinin gerçekleştirdikleri etkinliklere yardımlar topladık. Kütüphanenin ihtiyacı olan malzemeleri temin ettik. Bir buçuk ay kadar süren çalışmalarımız sonucunda kütüphanemiz ve konferans salonumuzun ihtiyaçlarını tamamlayarak 22 Nisan’da öğrencilerimizle birlikte Hakkari Yüksekova’da bulunan kardeş okulumuza kütüphanemizi kurduk.” dedi.

    Kütüphane ve konferans salonun teknik detayları hakkında da bilgi de veren Nedim Oyit, “Kurulan kütüphanede aynı anda 60 kişinin ders çalışabileceği alanların yanında bilgisayar ortamı da oluşturduk. 100 kişilik konferans salonunda da film ve tiyatro oyunlarının oynanabileceği alanlar kurduk.” diye konuştu.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kadar kütüphane ve konferans salonunu bitiren öğrenciler, 23 Nisan'da Yüksekovalı çocukların coşkusuna da ortak oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası