Ege Postası
Geri

'Bir ekmek de sizden olsun' deyip Suriyelilere her gün 2 bin ekmek dağıtıyor

Osmaniyeli fırın işletmecisi Mustafa Duman, ‘Suriyeli kardeşlerimize, bir ekmek de bizden olsun’ kampanyası başlatarak günde 2 bin ekmek dağıtıyor.Eksa Ekmekçilik sahibi Mustafa Duman, kent merkezinde kalan Suriyeli ailelere, iki aydan beri...
'Bir ekmek de sizden olsun' deyip Suriyelilere her gün 2 bin ekmek dağıtıyor
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Osmaniyeli fırın işletmecisi Mustafa Duman, ‘Suriyeli kardeşlerimize, bir ekmek de bizden olsun’ kampanyası başlatarak günde 2 bin ekmek dağıtıyor.

Eksa Ekmekçilik sahibi Mustafa Duman, kent merkezinde kalan Suriyeli ailelere, iki aydan beri günde bin 500 ile 2 bin ekmek dağıttıklarını söyledi.
Kampanyanın Osmaniye’den başlayarak ülke genelinde de yaygınlaşmasını arzuladığını söyleyen Duman, “Suriyeli kardeşlerimiz için iki ay önce başlattığımız kampanyada önce 300 ekmek veriyorduk. Daha sonra bu artarak bin 500 ile 2 bin ekmek oldu. Kampanya artık bizleri de maddi yönden sarsmaya başladı.” dedi.

Mustafa Duman, “Bu işi biz başlattık, devam da ediyoruz. Ben fırıncı meslektaşlarımın da kampanyaya destek olması ve güçleri nispetinde Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmasını arzuluyorum. Hayırsever insanlarımız zekat niyetine de olsa destek olabilir. Vatandaşlarımız, ekmek almak için gittikleri fırınlara verdikleri paranın üstünü almayabilir. Böylece onlarda Suriyeli kardeşlerimizin sofrasına bir katkıda bulunmuş olur. Bunu Osmaniye’de hep birlikte başarabiliriz. Hatta bunu ülke genelinde de yaygınlaşmasını ümit ediyorum. Bu kardeşlerimizi savaşın izlerini unutturmak için iyi misafir etmek ve bu zor günlerinde yanlarında olmak bizlerin insanlık görevi. Peygamber Efendimizin de dediği gibi komşumuz aç yatarken biz tok yatamayız. Biz bu düşünceyle yola çıktık.” diye konuştu.

Osmaniye ve Suriye Halkları Dayanışma Platformu Başkanı Süleyman Dağ ise “Suriyeli misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışma yürütüyoruz. Esnaflarımızın ayrıca bu tür kampanyalar düzenlemesi mutluluk verici. Fırın işletmecisi kardeşimiz de büyük bir insanlık örneği sergileyerek onların yüzünü güldürdü. Sofrasına katkıda bulundu.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası