Ege Postası
Geri

Sendikalar: Kutlamalar Taksim'de ama teknik sorunlar da görmezden gelinemez

Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmalarının 1 Mayıs kutlamalarını nasıl etkileyeceği sendikalar ve İstanbul Valiliği'nin çalışmalarıyla netleştirilmeye çalışılıyor. Sendikalar, Taksim Meydanı'nda kutlamaların yapılacağını...
Sendikalar: Kutlamalar Taksim'de ama teknik sorunlar da görmezden gelinemez
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmalarının 1 Mayıs kutlamalarını nasıl etkileyeceği sendikalar ve İstanbul Valiliği'nin çalışmalarıyla netleştirilmeye çalışılıyor. Sendikalar, Taksim Meydanı'nda kutlamaların yapılacağını ancak meydandaki kazı çalışmalarının da görmezden gelinemeyeceğini düşünüyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, çalışmalarının 1 Mayıs kutlamalarının meydanda yapılması yönünde olduğunu ancak altyapı çalışmaları nedeniyle kimsenin burnunun kanamaması için de kendi tedbirlerini almak zorunda olduklarını açıkladı.

Bazı sendika temsilcileri ile birlikte Taksim Gezi Parkı'nda basın mensuplarına açıklamalar yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Beko, 1 Mayıs'ın bütün Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da geniş katılımlı şekilde kutlayacaklarını belirtti. Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmaları nedeniyle kutlamalar konusunda bazı fiziki engeller göze çarptığını ifade eden Beko, ancak sorunun teknik boyutta olduğunu ve birlikte alınacak önlemlerle problemin aşılacağını anlattı.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beko, meydandaki kutlamalarda alınacak önlemler ile ilgili olarak, "Burada kimsenin burnu kanamadana bizler 1 Mayıs'ı nasıl kutlarız ve buradan dağılırız konusun hep birlikte organize edeceğiz" diyen Beko, güzergahlar konusunda henüz netleşmiş bir takvim olmadığını "bu konuda kendi programlamamızdan sonra sizlere açıklayacağız" sözleriyle dile getirdi.

Beko, Taksim Meydanı'na alternatif bir seçeneklerini bulunmadığını da belirten Beko, "Ama sizde görüyorsunuz burada böyle bir handikap (yayalaştırma projesi) var. Burada hiç bir arkadaşımızın burnunun kanamaması için önce biz kendi önlemlerinizi almak zorundayız. Ondan dolayı da bu tür çalışmaları çok dikkatli ve titiz bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası