Ege Postası
Geri

Meme kanseri seminerine davet

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında İzmir Kent Hastanesi ile Karşıyaka Belediye işbirliğinde 'Meme kanserinde farkındalık- Kanserden koruyucu beslenme' konulu seminer düzenlenecek. Ücretsiz seminer 19 Ekim'de 14.00-15.30 saatleri arasında Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.
Meme kanseri seminerine davet
Haberler / İzmir
16 Ekim 2016 Pazar 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en çok görülen kanser türü ve yılda yaklaşık 15 bin kadını etkiliyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2000'li yıllardan itibaren kadın kanserlerinin yüzde 20-25'ini meme kanseri oluşturuyor. Düzenlenecek seminerde meme kanserine yönelik farkındalığı artırmak; kanserin çaresizlik olmadığını anlatıp, erken tanı ve doğru tedavinin meme kanseriyle mücadelede önemli olduğuna dikkat çekmek ve kanserden korunmada beslenmenin önemine dikkat çekmek amaçlanıyor. 

Karşıyaka Belediyesi Konferans Salonu'nda 19 Ekim 2016 Çarşamba günü 14.00-15.30 saatleri arasında düzenlenecek seminerde Kent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Harmancıoğlu 'Meme kanserinde farkındalık ve erken tanının önemi' başlıklı sunum yapacak. Prof. Dr. Harmancıoğlu, meme kanserinin oluşumu, risk faktörleri, kadınların bu hastalığa karşı ne zaman ve hangi hallerde takipte olmaları gerektiği, tarama yöntemleri, erken tanının önemi, tanı koyma konularında katılımcıları bilgilendirecek. 

Öte yandan çeşitli araştırmalar, her 100 kanser vakasından 9'unun beslenme ve diyet değişiklikleri ile önlenebileceğini gösteriyor. Seminerin ikinci bölümünde de İzmir Kent Hastanesi Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Safiye Taş, 'Kanserden koruyucu beslenme' başlıklı sunumunda önemli noktalara dikkat çekecek, "Sağlıklı olmanın yolu neden sofradan geçiyo? Sağlıklı beslenmenin şifreleri nele? Kanser ve beslenme arasında nasıl bir bağ var" sorularının yanıtlarını verecek. Katılım halka açık ve ücretsiz olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası