Ege Postası
Geri

Memur-Sen'in Çanakkale'deki 1 Mayıs kutlaması bayram havasında geçti

Memur-Sen Genel Merkezi tarafından Çanakkale'de düzenlenen 1 Mayıs kutlaması bayram havasında geçti. Kutlamalarda halk oyunları gösterisi yapıldı ve barış mesajları verildi.Memur-Sen ve bağlı sendikalar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul...
Memur-Sen'in Çanakkale'deki 1 Mayıs kutlaması bayram havasında geçti
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2013 Çarşamba 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Memur-Sen Genel Merkezi tarafından Çanakkale'de düzenlenen 1 Mayıs kutlaması bayram havasında geçti. Kutlamalarda halk oyunları gösterisi yapıldı ve barış mesajları verildi.

Memur-Sen ve bağlı sendikalar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul yerine Çanakkale'yi tercih etti. Türkiye'nin dört bir yanından geceden itibaren otobüslerle gelen sendika üyeleri, saat 10.00'dan itibaren Kordonboyu'nda buluşarak kutlamaya başladı. Üst aramasından sonra meydana alınan çok sayıda kişi, ellerinde pankartlarla isteklerini dile getirdi. Kutlamalar, halk oyunu gösterileriyle başladı. Birçok yöreden gelen folklor ekipleri sahneye çıktı. Sendika üyeleri sık sık, "Sevgi birlik kardeşlik, Memur Sen'de birleştik", "Zincirler kırılsın, Ayasofya ibadete açılsın" sloganları attı.

Gösterilerin ardından sahneye, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu çıktı. 1 Mayıs kutlamalarında neden Çanakkale'yi seçtiklerini açıklayan Gündoğdu, konuşmasının önemli bir bölümünü Çanakkale ruhuna ayırarak birlik beraberlik mesajı verdi. Gündoğdu, "Biz kardeşliğin, inanmışlığın, adanmışlığın zirvesiyiz. Biz haksızlığa geçit vermeyenlerin, hakkı için direnenlerin sendikal merkezi, bugünün Çanakkale’siyiz. 1 Mayıs'ı anlamlı kılan, emek ve dayanışma kavramlarıdır. Çanakkale her iki kavramın da zirve yaptığı, insani ve imani duruşlara zemin olmuş bir coğrafyadır. Bağımsızlığa, imana, inanca ve medeniyete yönelik yedi düvele karşı bütün bedenini, gücünü, idrakini ortaya koyarak verilen direnişten daha büyük, daha anlamlı bir emek olabilir m? Çanakkale ruhu renkleri, dilleri, ırkları, kavimleri, kıtaları, meşrepleri, mezhepleri farklı olanları, kadınları, erkekleri, anaları, çocukları, devleti, milleti, şehitleri, gazileri, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla yoğuran mayadır. İşte bu yüzden Çanakkale’deyiz." dedi.

'TERÖR BATAKLIĞINI KURUTMAK MİLLÃŽ BİR GÖREVDİR'

Türkiye'nin 30 yıldır teröre mekan yapılmak istendiğini vurgulayan Gündoğdu, onunla mücadele etmek ve terör bataklığını kurutmanın millî bir görev olduğunu, milletin görevi olduğunu söyledi. Genel Başkanı Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gencecik fidanlarımız, bölücülük üzerinden türetilen ve uluslararası şebekeler tarafından desteklenen terör belasını sona erdirmek için şehit oluyor, şehit ediliyor; şehit olmaya devam etsin, analar ağlasın, çocuklar yetim kalsın isteniyor. Teröristle mücadele devlet görevidir, devlet görevlileri tarafından yürütülür. Terörle mücadele etmek, terör bataklığını kurutmak ise millî bir görevdir, milletin görevidir. Biz millî bir görev bildiğimiz terörle mücadeleyi, kurulduğumuz günden beri yürütüyoruz. Terörün kendisine mesken tutmaya çalıştığı illerde yaşayan vatandaşlarımızın mahrumiyetinin ve mağduriyetinin sona ermesi için çaba sarf ediyoruz. Sadece üyelerimizin değil, bütün kamu görevlilerinin can güvenliği sorunu yaşamadan kamu hizmeti sunabilmesi, bütün bireylerin eşit vatandaşlık temelinde kamu hizmetlerinden yararlanabilmesi hedefiyle sendikacılık yapıyoruz. Milletin temsilcisi olarak sözümüzü sesimizi gündüzümüzü gecemizi, gücümüzü enerjimizi millet adına sarf ediyoruz."

Konuşmanın ardından Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri, sahneden üyelerini selamlayarak karanfil attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası