Ege Postası
Geri

Menderes'teki çevre skandalında yeni detay; Tehlikeli atıklar kaçak şekilde mi depolandı?

İzmir’in Menderes ilçesinde İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen çevre skandalında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Egepostası’na gelen şikayete göre, İTOB’a ait olduğu öne sürülen fabrikada tehlikeli atıkların kaçak şekilde depolandığı ve yaklaşık 70 kamyon tutan tehlikeli atık nakliyesinin ve kepçe çalışmasının İTOB tarafından ödendiği iddia edildi.
Menderes'teki çevre skandalında yeni detay; Tehlikeli atıklar kaçak şekilde mi depolandı?
Haberler / İzmir
28 Ekim 2023 Cumartesi 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir’in Menderes ilçesinde zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım alanının sınırına İTOB Organize Sanayi Bölge Başkanı Onur Ramazan Acar'a ait olduğu öne sürülen fabrika tarafından yüksek miktarda alüminyum cüruf olduğu tahmin edilen kimyasal maddeler gömüldüğü iddia edilmişti.

Edinilen bilgiye göre, daha önceden İTOB Bölge Müdürlüğü'nde güvenlik amiri olarak çalıştığı öne sürülen bir vatandaşın ihbarı sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü nezaretinde bölgede jandarma tarafından kazı çalışmaları yapılmış, bölgede bulunan kimyasal maddelerden incelenmek üzere numuneler alınmıştı.

Basında çıkan haberler sonrasında, fabrikadaki kimyasal maddeleri temizlediğini iddia eden bir işçi, fabrikayı temizlemek zorunda bırakıldığını iddia ederek, vücudunda uzun süredir devam eden kızarıklıklar nedeniyle sağlığından endişe duyduğunu aktarmıştı.

ÇEVRE SKANDALIYLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

Öte yandan Menderes’teki çevre skandalıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Egepostası’na gelen bir ihbara göre, İTOB’a ait olduğu öne sürülen bir fabrikada cüruf kalıntılarının ortaya çıktığı, fabrikada yakalanan tehlikeli atıkların kaçak şekilde depolandığı, yaklaşık 70 kamyon tutarındaki tehlikeli atıkların nakliyesinin ve kepçe çalışmasının İTOB tarafından yapıldığı iddia edildi.

Ayrıca ihbarda şu ifadelere yer verildi:

“Bir ihbar üzerine bugün İTOB’a gelen Jandarma Çevre Sağlık ekipleri, daha önce EMS Land firmasına ait olan, fakat daha sonra İTOB’un el koyduğu 242-16 nolu parselde yer alan 15,000m2 fabrikada curüf kalıntılarını ortaya çıkardı. İTOB’a ait olan bu binada yakalanan tehlikeli atıkların kaçak şekilde depolanmasının ve Küner’e nakliyesi ve gömülmesinin de yine yönetim kurulu başkanı Onur Ramazan Acar ve bölge müdürü Sabiha Deren Güzelırmak tarafından planlandığı biliniyor. Hatta 70 kamyon tutan bu tehlikeli atık nakliyesinin ve kepçe çalışmasının da İTOB kasasında ödendiği biliniyor.

İTOB’un Elektrik sorumlusu tarafında elektriği olmayan EMS Land’a binasına enerji verilerek elektrikli kepenklerin açıldığı, bu sayede fabrika içine kamyonların girmesi sağlanarak tehlikeli cürufların bu binaya kanunsuz şekilde bırakıldığı de bize gelen bilgiler arasında. “

 

 

Menderes’teki çevre katliamından yeni detaylar ortaya çıktı: Sağlığımızla oynamışlar!
 

 

Menderes'te çevre katliamı: Zeytinliğin dibine 'alüminyum cüruf' gömmüşler!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası