Ege Postası
Geri

Metal işçisi her gün direniş dedi

Geçtiğimiz gün “Milli güvenlik” sebebiyle Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar gereği 60 gün ertelenen metal işçilerinin greviyle ilgili sendikadan hükümete bir kez daha rest geldi. Konuyu yargıya taşıyan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası “Greve devam” derken, her gün AK Parti’ye ait binalar önünde yeni eylemlerle protestoya devam edeceklerini duyurdu. GREVE YASAK,EYLEME TOMA!
Metal işçisi her gün direniş dedi
Haberler / İzmir
3 Şubat 2015 Salı 18:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- “Aç kalmakla ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz”, “Zafer direnen emekçinin oalcak”, “İşçi düşmanı, işbirlikçi AKP”, “Metal işçisi AKP’yi yenecek” sloganları ile Basmane Meydanı’na yürüyen bine yakın metal işçisi, AK Parti Konak ilçe binası önünde hükümeti ve Bakanlar Kurulu tarafından alınan grev erteleme kararını protesto etti. Eylem süresince yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlenen emniyet güçlerinin TOMA’lar ve akrep araçları ile meydan çevresini çembere almaları dikkat çekti. Yasakları tanımadıklarını söyleyen metal iş kolu çalışanları, ıslıklar ve alkışlar ile başladıkları protestolarına çektikleri halaylar eşliğinde olaysız şekilde son verdi. Diğer yandan, greve getirilen 60 günlük yasak dünyaya taşınırken, Uluslararası Sendikalar Birliği ve Çalışma Örgütleri (ILO) Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir kınama mektubu gönderildiği öğrenildi.

TMMOB’A İZMİR'DEN DEV DESTEK... HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



“BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

DİSK, KESK, TMMOB, İzmir genelindeki emek ve demokrasi güçleri ile siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği eylemde grev yasağına karşı her gün yeni bir eylem düzenleyeceklerini açıklayan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “AKP’nin baskılarına boyun eğmeyeceğiz. İl binaları önünde eylemlerimize ve basın açıklamalarımıza devam edeceğiz. Metal işçisi bu baskılara boyun eğmeyecek” dedi.


“HÜKÜMET SERMAYEDEN YANA TAVIR KOYDU”

Basmane Meydanı’nda işçiler adına açıklama yapan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, getirilen grev yasağına oldukça sert tepki gösterdi. Çeltek, grev yasaklarını tanımadıklarını belirterek, “15 bin metal işçisinin grev hakkı AKP hükümeti tarafından yasaklandı. Grevleri yasaklayan hükümet işçileri insan yerine koymadı. Metal işçileri sermaye sömürüsünü protesto etmek için greve çıktı. Hükümet sermayeden yana olduğunu göstermiştir. Metal yumruklu işçiler daha iyi bir gelecek ve çocukların geleceği için greve çıkmıştır. Grevleri yasaklayan hükümet çocukların daha iyi yaşamasına karşı olduğunu gösterdi. Metal işçilerin haklarını ortadan kaldıran sarı sendikalar ve MESS dayatmalarına karşı greve çıkmıştır. Hükümet sermayenin tarafında olduğunu grevlerimizi yasaklayarak kanıtlamıştır. İşçiler nüfusun yüzde 80’ini oluşturuyorlar. Oyunu işçiden alacaksın ama onu hak arayışının karşısına devlet gücü ile çıkacaksın. Polisini, copunu, biber gazını, plastik mermini, Bakanlar Kurulu kararını hak arayanların karşısına dikeceksin. Öyle yağma yok…” diye konuştu.


“HAKKIMIZI İSYORUZ”

İşçiler adına yaptığı açıklamada emekçilere karşı izlenen politikaları da eleştirmeyi ihmal etmeyen Ali Çeltek, “Mazlumdan ezilenden garipten yana olduğunu söyleyip mazlumun ahını aldıklarının farkında değil. Mazlumun ahı bunların ipini çekti. Bu yasaklama kararı işçiler için dönüm noktasıdır. Mücadelemizi engellemek isteyenler yanıldıklarını gördüler. Bu karar iş yerlerine huzur ve iş barışı getirmedi.  Şimdi de çalışma bakanını araya sokup arabuluculuk önerdiler. Arabulucu değil, metal işçilerinin hakkını istiyoruz.  Balkanlar Kurulu toplantısı yapmadan grevimizi yasakladılar. Biz yılmayacağız direneceğiz dedik. Grev hakkımızı vermedikçe direnmeye devam edeceğiz. İşçi düşmanı, dayatmacı işbirlikçiler ile aynı masaya oturmayacağız. Çalışma Bakanlığı’na duyurduk, grev hakkımızı gasp eden bir hükümetin arabulucusu hükümet ve sermayenin adamıdır dedik. Mücadele fabrikaların içine taşındı. Kimse verimlilik lafı etmesin. Bunun bedeline razıyız. MESS’ten ayrılacak ve haklarımızı vereceksiniz” diyerek hükümete ve işverenlere selendi.


“METAL İŞÇİSİNİN ÖFKESİNDEN KURTULAMAZSINIZ”

Çeltek son olarak yargıya taşınan grev yasağı hakkında sert açıklamalarda bulunarak mücadlenin devam edeceğini belirtti ve şunları söyledi: Mücadele mahkemeye taşındı. Danıştay’a Bakanlar Kurulu kararının iptali için başvuru yaptık. Bizim grevimiz milli güvenliğe aykırı, milli güvenlik bozan bizler için acilen işlem başlatın. Başlatmayan namerttir. Mücadelemiz AKP binalarının önüne, sokaklara taşındı. Metal işçilerinin öfkesinden kurtulamazsınız. Yargıyı uyarıyoruz. Direnişi bastırmaya kalkarsanız altında kalırsınız. Biz haklıyız. Çünkü biz çocuklarımızı için çalışıyor ve sömürülüyoruz.  Bu mücadele artık metal işçilerinin mücadelesinden çıktı ve tüm işçilerin mücadelesine döndü. O koltuklarda işçi sınıfının emeği ile oraları işgal edenleri indirmek işçi sınıfının boynunun borcudur. Başbakan zamanında taraf olmayan bertaraf olur demişti. Ya işçi sınıfının yanında olacaksınız, ya da sermayenin uşağısınız. Biz emeği ile alın teri ile çalışan emekçileriz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası