Ege Postası
Geri

Metal işçisinden hükümete rest

Geçtiğimiz gün “Milli güvenlik” sebebiyle Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar gereği 60 gün ertelenen metal işçilerinin greviyle ilgili sendikadan rest geldi. Konuyu yargıya taşımaya hazırlanan işçiler “Greve devam” derken, AK Parti binaları önünde eylem yapma kararı aldı. GREV YASAĞINA KARŞI EYLEM!
Metal işçisinden hükümete rest
Haberler / İzmir
2 Şubat 2015 Pazartesi 21:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile toplu iş sözleşmelerinden istedikleri sonucu alamayan ve 29 Ocak’ta greve çıkarak iş bırakan metal işçilerine gelen şok kararın yankıları artarak devam ediyor. DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan binlerce işçi, Bakanlar Kurulu’nun “Milli güvenliği bozduğu” gerekçesiyle iki aylık grev erteleme kararını tanımayacaklarını duyurdu. Ege Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Mahle firması işçilerine destek için bir eylem düzenleyen DİSK, KESK, TTB ve TMMOB kararı tanımadıklarını açıklarken, sendikanın başkanlar kurulu toplantısından ise Bakanlar Kurulu kararını yargıya taşıyacak.


“HÜKÜMETE DEĞİL, İŞÇİ SINIFINA DARBE”

DİSK, KESK, TMMOB, DİSK’e bağlı sendikalar, emek ve demokrasi güçleri ile yüzlerce metal işçisi bir eylem düzenleyerek “grev kırıcı” olarak nitelenen Bakanlar Kurulu kararını protesto etti. DİSK Genel-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Konca’nın da destek verdiği eylemde işçiler adına bir basın açıklaması yapan TMMOB İKK Sekreteri Melih Yalçın, “Daha grevin ilk günü hükümetin çokça başvurduğu ifadelerle ‘sandıkta ortaya çıkan iradeye karşı darbe yapılmıştır.’ Yaşananlar sadece metal işçilerine değil tüm içi sınıfına karşı bir darbedir. Bakanlar kurulu kararında adına erteleme dense de fiilen yasaklama anlamına gelen bu hak gaspı ile bir kere daha görüşmüştür ki bu ülkede işçilerin grev hakkı bulunmamaktadır. MESS grevini yasaklarken de milli güvenlik gerekçesini öne süre AKP iktidarı için işçilerin kitlesel ölümü değil, kitlesel grevi kitlesel olarak hakkını araması güvenlik sorunudur. Kendi iktidarı döneminde 15 bin işçi ölürken fıtrat, kader söylemiyle sorunu geçiştirenler konu işverenlerin çıkarları olunca Bakanlar Kurulu’nun toplandığı pazartesi gününü bile bekleyememiş grevin başladığı gün alelacele bakanlara bu kararları imzalattı. Bakanlar Kurulu’nun bu kararı milli güvenlik denilen şeyin gerçekte sermayenin güvenliğinden başka bir şey olmadığını ve Bakanlar Kurulu’nun gerçekte sermayenin bir kurulu olarak hizmet verdiği açıkça kanıtlandı” diyerek karara tepki gösterdi.

İŞÇİLER AK PARTİ ÖNÜNDE EYLEM YAPACAK

Diğer yandan, greve 60 günlük erteleme getiren hükümeti protesto eden sendikalar ve işçiler, tepkisini AK Parti Konak İlçe Binası önüne taşıma kararı aldı. Saat 16:00’da DİSK önünde toplanma kararı alan emekçiler, yarın yapacakları kitlesel yürüyüş ile greve karşı getirilen yasakları kınayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası