Ege Postası
Geri

Metro Kılıçdaroğlu'nu bekilyor

Temeli 2005 yılında atılan Üçyol-Üçkuyular metrosunda ikinci etap çalışmaları hızla devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen metro açılışı için sürpriz hazırlıklarına başladı. Hatta yer alan Poligon ve Üçkuyular istasyonlarında çalışmalar devam ederken, büyük oranda tamamlanan Göztepe istasyonu için de geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Mart tarihinde kente gelerek yerel seçim startını vermesi beklenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımı ile tek istasyonu hizmete açmaya hazırlanıyor.
Metro Kılıçdaroğlu'nu bekilyor
Haberler / İzmir
24 Şubat 2014 Pazartesi 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerden önce yolcusuz deneme seferlerinin başlayacağı duyurulan İzmir metrosunda, ikinci etap olan Üçyol-Üçkuyular hattında kalan üç istasyonda çalışmalar hızla devam ederken, Göztepe istasyonunda büyük ölçüde işlem tamamlandı. Açılışa en yakın olan Göztepe’de çalışmalar geceli gündüzlü devam ederken, alanda yapılacak çevre düzenlemesi ile birlikte kalan istasyonlardan ayrı olarak tek başına hizmete açılması bekleniyor. Diğer yandan istasyonu sürpriz bir şekilde hizmete açmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde kente gelmesi beklenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımı ile Göztepe metrosuna ilk seferi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.  


METRO İLE GÖZTEPE’YE GİDECEK
Nisan ayına kadar tamamlanarak hizmete girmesi beklenen üç istasyondan ilki olan Göztepe'de yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, geçtiğimiz aylarda taşıt trafiğine açılan bölgede metronun da hizmete girmesiyle birlikte bölgenin trafik yükü de büyük oranda azalacak. Metro yapım çalışmalarını yürüten yüklenici firma, Göztepe istasyonunda ray döşeme, iletişim hatları, enerji altyapısı ve sinyalizasyon gibi işleri tamamlarken, yer üstündeki alanın da çevre düzenlemesi bitirilerek istasyon hizmete alınacak. Metroyu bir an önce tamamlamak için alanda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, Hatay ve İzmirspor duraklarının açılışına benzer şekilde Göztepe için de sürpriz hazırlıklarını sürdürürken, ilk yolculu seferi önümüzdeki günlerde kente gelmesi beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yapmak için kolları sıvadı.


 
YENİ VAPURLA İLK SEFER DE KILIÇDAROĞLU İLE
Edinilen bilgiye göre, metro yapım çalışmalarını yürüten yüklenici firmada çalışan personelin izinleri kaldırılırken, metronun seçimlere yetişmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Belediye yönetiminin kalan üç istasyonu eş zamanlı olarak hizmete açma kararından vazgeçtiği öğrenilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte İzmirlilere bir başka müjde hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Sürpriz açılış sonrasında, körfez ulaşımına katılacak 15 yeni yolcu gemisinden ilki olan Çakabey’i de İzmirlilerin kullanımına sunmak istediği öğrenilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte vatandaşlarla buluşarak ilk yolculu seferi birlikte gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Üçkuylar Vapur İskelesi’nde demirli bulunan yolcu vapurunun körfeze çıkabilmesi amacı ile gerekli resmi izinlerin tamamlanması ve CHP Lideri’nin kente gelişine yetiştirilmesi için özel çaba sarf ettiği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki ayrı etkinliğine katılması beklenen Kılıçdaroğlu’nun düzenlenecek program ve açılışların ertesinde, kente gerçekleştirdiği günübirlik ziyareti kapsamında partisinin aday tanıtım törenine katılarak ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıtacağı da öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası