Ege Postası
Geri

Taşeron sisteme ve hükümete veryansın

İzmir genelinde kamu ve özel sektör başta olmak üzere farklı iş kollarında örgütlenme çalışmalarına devam DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), turizm sektöründeki emekçilerin örgütlüğü bulunduğu Dev Turizm İş Sendikası’nı Ege Bölge Temsilciliğini törenle hizmete açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden Grand Plaza A.Ş.’de çalışan işçilerin katılımı ile yola çıkan Dev Turizm İş Sendikası, özel sektör ve kamuda çalışan emekçilerle birlikte iki kat büyüyerek taşerona karşı etkin mücadele hedefiyle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.
Taşeron sisteme ve hükümete veryansın
Haberler / İzmir
22 Şubat 2014 Cumartesi 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere turizm sektörünün etkin  olduğu bölgelerde sektör çalışanlarının örgütlü bulunduğu sendikalardan olan Dev Turizm İş (Devrimci Turizm İşçileri Sendikası), İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza A.Ş.’de çalışan 150 emekçinin katılımı ile Ege Bölge Temsilciliği’ni hizmete açtı. Düzenlenen törene, Dev Turizm İş Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ve Genel Merkez Yöneticileri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı,Dev Turizm İş Ege Bölge Temsilcisi Tahir Ozan, Genel İş Şube Başkanları,  işyeri temsilcileri, DİSK’e bağlı sendikalardan Sosyal-İş, Lastik-İş, Sosyal-İş, Enerji-Sen, Birleşik Metal İş ve Emekli Sen yöneticileri ile Grand Plaza A.Ş. çalışanları katıldı.
 
“DİSK’İN İSMİ CİSMİNDEN DAHA BÜYÜK”
Bir yıldır sürdürdüğü örgütlenme faaliyetleri sonrasında Ege Bölge Temsilciliğini açan Dev Turizm İş’in Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, yaptığı konuşmada sendikal örgütlenmenin önünde bulunan birçok engele rağmen hak arama mücadelesi yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu; “BİZ  bir dükkan değil, sendikanın temsilciliğini açıyoruz. Toley-İs Sendikası’nın Hak-İş’e geçmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler neticesinde turizm iş kolunda çalışan arkadaşlarımız DİSK dışında başka sendikalara razı olmadı ve bize geldiler. Onların da katılımı ile örgütlenme çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. DİSK’İN ismi, cisminden daha büyüktür. İşçi sınıfı son yıllarda büyük oranda mevzi kaybetti. Sendikal örgütlenmenin önünde çok büyük yasal engellemeler ile karşılaşıyoruz. Sosyal haklarda büyük bir gerileme var. 20 milyon çalışanın olduğu ülkemizde ve 2,5 milyon turizm çalışanının olduğu turizm sektöründe örgütlenme oldukça yetersiz. Burada ciddi bir mücadele gerekli” diyerek turizm çalışanlarını DİSK çatısı altında örgütlenmeye çağırdı.
 
“25 YILDIR KENDİ AYAKLARIMIZ ÜZERİNDE DURUYORUZ”
Yahyaoğlu, örgütlenme çalışmalarına Ege Bölgesi’nin yanı sıra diğer illerde de devam edeceklerini vurgulayarak, hedeflerinin İzmir’de 2 bin üyeye ulaşmak olduğunu söyledi ve şöyle devam etti; “Tüm zorluklara rağmen tek başımıza dimdik ayaktayız. Bize karşı yapılan dedikodular saygısızlıktır. Dev Turizm İş 25 yıldır kendi ayakları üzerinde duran bir sendikadır. Biz önümüze bakacağız ve atık kitlesel örgütlenmeye başlayacağız. Ege Bölge Temsilciliğimiz turizm iş kolunun en büyük şubesi olacaktır. Sendika ve örgütlenme bizlere değil, gençlerimize torunlarımıza lazım.İşçinin geldiği durum ortada. Geleceğimiz kurtarmak zorundayız. Örgütsüz kalamayız.”
 
“DEDİKODULARA KANMAYIN, 47 YILDIR ALANLARDAYIZ”
Şair Eşref Bulvarı üzerinde yer alan temsilciliğin açılış töreninde söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, DİSK’in büyük bir aile olduğuna vurgu yaparak, “Örgütlenme çalışması başlattığımız noktalarda bazı karalama kampanyaları ile karşılaşıyoruz. Sendikamızın barajı geçemeyeceğine ve toplu sözleşme yapamayacağına dair söylentiler duyuyoruz. Ancak, galiba bunları söyleyenlerin yasadan haberleri yok. Toley-İs’te örgütlü bulunan arkadaşlarımız yaşanan kaoslar sonrasında isyan eder hale gelmişti. DİSK, sıfırdan başlayan yeni yola çıkan bir sendika değildir. Biz 12 Eylül süreci dahil olmak üzere, zindanlara atıldık, sayısız zorluğa göğüs gerdik ve 47 yıldır da alanlardayız. Bugün 250 bin üyemiz var ve birlikte çalışırsak 500 bin üyeye ulaşabiliriz” dedi.
 
“KİMSENİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARTMAYACAĞIZ”
Sarı sözlerinin sonunda işçi sınıfının karşısında en önemli sorunun taşeronlaşma olduğunu belirterek, “12 yıldır AKP’nin anti demokratik yasaları ile taşeron ve ucuz iş gücü artarak devam ediyor. DİSK olarak el birliği ile, kararlılık ile mücadele ederek buna karşı durmak zorundayız. Biz aynı kararlılıkla bu sektörde örgütlenme çalışmalarımıza başlıyoruz ve başarıya ulaşacağız. DİSK’in bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağıma dair sizlere söz veriyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası